21.05.2007. / 10:30

Autor: Martina Zeković

TDR I ISTRAGRAFIKA

Otvoren najmoderniji tvornički kompleks u ovom dijelu Europe

Tvornice u KanfanaruTvornice u Kanfanaru Povodom 135. obljetnice rada Tvornice duhana Rovinj, Adris grupa otvorila je u nedjelju navečer nove tvornice TDR-a i Istragrafike. Jedan od najmodernijih tvorničkih kompleksa u ovome dijelu Europe vrijedi više od milijardu kuna. "Uvjeren sam da će ove investicije, uz gotovo tri milijarde kuna koje ulažemo u turizam osnažiti naš tržišni položaj i pomoći budućim naraštajima da budu subjekt svijeta, odnosno da ravnopravno pridonose europskoj sudbini", izjavio je predsjednik Uprave Adris Grupe Ante Vlahović. On je dodao i da je odluka o izgradnji novih pogona TDR-a i Istragrafike u Kanfanaru pokraj Rovinja imala presudan utjecaj na nastanak jedne od najmodernijih poslovnih zona u Hrvatskoj, a premještanjem proizvodnje iz Rovinja omogućeno je daljnje oblikovanje tog grada kao vrhunske turističke destinacije.

Otvorenju je prisustvovao i predsjednik Mesić, koji je ocijenio kako je ova tvornica najviše kvalitete, primijenila najbolju tehnologiju te poštiva sva pravila i proizvodnje i socijalne zaštite svojih radnika, te dodao da je vodstvo te kompanije zadovoljilo sve kriterije proizvodnje i društveno-odgovornog ponašanja. "Smatram kako nije pretjerivanje ako kažem da je to najmodernija tvornica duhanske industrije u Europi i danas nema čovjeka koji nije ponosan na ovaj uspjeh i na ljude koji su proveli privatizaciju na pravi način, u sklopu koje su poštivana sva pravila koja danas vrijede u modernom svijetu", izjavio je predsjednik Mesić.

U ovu su investiciju u Hrvatskoj bile angažirane isključivo hrvatske tvrtke. U izgradnju nove tvornice duhana uloženo je ukupno 123 milijuna eura, a 17 milijuna eura u proizvodne kapacitete Istragrafike te 6 milijuna eura u izgradnju infrastrukture. Tvornička linija za pripremu prerađivat će do 8 tona duhana na sat, a godišnje se planira proizvesti 20 milijardi, odnosno 20.000 tona cigareta. Tvornica je građena po najvišim standardima Europske unije.

Svečanom otvorenju, koje je započelo u nedjelju u 18 sati, prisustvovali su djelatnici Adris grupe, a u VIP prostoru nalazili su se predsjednik Stjepan Mesić, te politička i poslovna elita Istre i Hrvatske. U zabavnom dijelu programa posjetitelje su zabavljali Gustafi, Tony Cetinski i Gibonni.

Fotogalerija

  • Tvornice u Kanfanaru
  • Arhitekt Otto Barić sa suprugom
  • Nikica Gabrić, Poliklinika Svjetlost i Slavko Dakić, arhitekt
  • Vladimir Smolec, Digitel; Arijana Mišetić, Tisak i Ivana Šoljan, T-com
  • Ante Vlahović, Predsjednik uprave Adris Grupe i Vesna Alaburić, odvjetnica
  • Ivo Pukanić, NCL Media Grupa i Ante Vlahović, Adris
  • Plinio Cuccurin, suvlasnik Adris Grupe (pravnik TDR-a); Ivo Pukanić, NCL Media Grupa i gradonačelnik Rovinja Giovanni Sponza
  • Predsjednik Stipe Mesić s gospođom Vlahović
  • Iva Biondić, NCL Media Grupa i Ivan Jakovčić, istarski župan
  • Toni Cetinski, pjevač i Nenad Bach, akademski glazbenik
  • Toni Cetinski i Goranka Vrus-Murtić, slikarica i udovica Ede Murtića
  • Djelatnici Porezne uprave: Zdenka Kuharić, Željko Glavaš, Anđela Toth, Milan Klisanić, Marko Buljan i Elvis Drandić
  • Gustafi

Vezane vijesti

TDR: Izloženi smo diskriminaciji na srpskom tržištu

TDR: Izloženi smo diskriminaciji na srpskom tržištu

Ovih dana TDR je uputio pismo Ministarstvu financija Republike Srbije na inicijativu koja bi se trebala naći na jednoj od idućih sjednica Vlade… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika