21.05.2007. / 10:53

Autor: Martina Zeković

BIJELA KUĆA

Carter nazvao Bushevu administraciju "najgorom u povijesti", Bush njega "irelevantnim"

Nakon što je bivši američki predsjednik Jimmy Carter izjavio kako je administracija predsjednika Georgea W. Busha "najgora u povijesti" s aspekta utjecaja njegove vanjske politike na međunarodne odnose i položaj SAD-a, Bijela kuća je u nedjelju uzvratila i nazvala Cartera "irelevantnim". "Što se tiče nepovoljnog djelovanja za zemlju diljem svijeta, ova je administracija bila najgora u povijesti", rekao je Carter, a prenio Arkansas Democrat Gazette. Taj bivši predsjednik ocijenio je i kako je Bush tijekom svojih šest godina u Bijeloj kući dozvolio "otvoreno nazadovanje temeljnih vrijednosti Amerike", koje su zastupale prethodne vlade, uključujući i onu njegova oca Georgea H. Busha.

"Žalosno je što je u javnost izašla tako bezobzirna osobna kritika predsjednika Cartera. Mislim da je to bila nesretna odluka i da on s takvom vrstom komentara dokazuje samo da sam postaje sve irelevantnijim", odgovorio je u nedjelju glasnogovornik Bijele kuće Tony Fratto.

Iako je Carter i do sada otvoreno kritizirao Busha, Bijela kuća se uglavnom suzdržavala od uzvraćanja istom mjerom što pokazuju odmak od smjernosti prema bivšim predsjednicima.

Vezane vijesti

'Bush je kriv za sve'

'Bush je kriv za sve'

Oko dvije trećine Amerikanaca vjeruje da je bivši američki predsjednik George Bush odgovoran za loše stanje američke ekonomije dok nešto manji… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika