02.07.2003. / 00:00

Autor: Aleksandar Stajčić

ISTRAŽIVANJE

IRI I PULS: HDZ NAJJAČI U SABORU, MESIĆ NAJPOPULARNIJI


HDZ vodi s 23 posto glasova, na drugom je mjestu SDP s 16 posto, dok HNS i HSS dijele treće mjesto s 9 posto glasova, rezultati su to najnovijeg istraživanja koje je proveo Međunarodni republikanski institut (IRI) i agencija PULS. Među strankama do 5 posto glasova vodi HSP, dok za njim s 4 posto kasaju HSLS i DC. IDS i HB dobili su samo 2 posto glasova, dok bi se nekadašnji HSLS-ovci LS i Libra morali zadovoljiti s jednim postotkom glasova cjelokupnog biračkog tijela. Čak je 22 posto glasača je neodlučno.
Od političara na prvom je mjestu predsjednik RH Stjepan Mesić s 69 posto ispitanika na svojoj strani i 23 protiv njega. Drugi najpopularniji je Mate Granić sa 61, zatim slijede Zlatko Tomčić s 59 i Ivaica Račan s 50 posto.
Onoliko koliko je Mesić popularan toliko je njegov nekadašnji stranački kolega Ivić Pašalić nepopularan. Dakle, 69 posto ispitanika prema Pašaliću ima negativan stav. Za njim slijede Dražen Budiša s 53 posto, Miroslav Tuđman s 52 te Ivo Sanader i Ante Đapić s 48 posto ispitanika s nepovoljnim stavom.
Istraživanje je provedeno na uzorku od 2000 građana od 2. do 20. lipnja ove godine.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika