21.05.2007. / 16:33

Autor: Nina Tomljanović

BEOGRAD

Uhapšeni osumnjičeni za ubojstvo košarkaša Jovana Manovića

Na konferenciji za novinare, direktor policije Milorad Veljović rekao je da su uhićeni Milanko Ivanović iz Čajetine za kojeg se sumnja da je 9. svibnja ubio košarkaša i Bojan Bačković iz Užica koji je naručio ubojstvo

Uhićen je ubojica i naručitelj ubojstva bivšeg splitskog košarkaša Jovana Manovića u beogradskom kafiću "Zodijak'', potvrdila je beogradska policija.

Na konferenciji za novinare, direktor policije Milorad Veljović rekao je da su uhićeni Milanko Ivanović iz Čajetine za kojeg se sumnja da je 9. svibnja ubio košarkaša i Bojan Bačković iz Užica koji je naručio ubojstvo.

Veljović je rekao da je Manović "nevina žrtva" i da je ubijen greškom, jer je ubojica vjerovao da je on pripadnik suparničke kriminalne grupe.

Direktor policije je rekao da su njih dvojica uhapšeni nakon intenzivnog rada i na vrijeme da se spriječi njihov bijeg u inozemstvo. Dodao je da je bila u planu i likvidacija Ivanovića kako bi se omeo trag i onemogućila daljnja istraga.

On je rekao da su dvojica uhićenih pripadnici kriminalne grupe koja djeluje na teritoriji Srbije i Crne Gore i koja se bavi ubojstvima, trgovinom droge i razbojstvima.

Veljović je dodao da su njih dvojica surađivali i na pokušaju ubojstva Mirka Nikolića, ali da je taj svjedok u suđenju kriminalnoj grupi iz Bara ipak uspio preživjeti.

Direktor policije nije htio reći tko je bio meta napada, ali je dodao da će istraga ubojstva košarkaša Splita biti nastavljena.

Jovan, inače sin Mihajla Manovića, legendarnog igrača splitskih "Žutih" iz doba Skansija, Šolmana i Tvrdića, ponikao je u splitskoj košarkaškoj školi. U sezonama 1997/98. i 2003/04. igrao je u sinjskom Alkaru, a prošle sezone bio je član Splita. Igrao je i u Sloveniji, Portugalu, grčkom Maroussiju, a prvi dio ove sezone kod Rudolfa Juga u Prištini. No, nakon što se taj klub raspao, Manović se vratio ocu koji živi u Beogradu, gdje je i tragično skončan njegov život.

Vezane vijesti

U Beogradu pronađena Cezanneova slika vrijedna 100 milijuna eura

U Beogradu pronađena Cezanneova slika vrijedna 100 milijuna eura

U akciji Službe za borbu protiv organiziranog kriminala i Tužiteljstva za organizirani kriminal u Beogradu i Čačku uhićeno je troje osumnjičenih za… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika