Objavljeno u Nacionalu br. 601, 2007-05-22

Autor: Nacionalova redakcija

UGROŽENI NAVIJAČI

Privatna tvrtka uzela posao Hitnoj pomoći

DJELATNICI 'PACIJENTA' u subotu na stadionu Maksimir na utakmici Dinamo - HajdukDJELATNICI 'PACIJENTA' u subotu na stadionu Maksimir na utakmici Dinamo - HajdukUprava nogometnog kluba Dinamo odlučila je da, umjesto zagrebačke Hitne pomoći koja je sve do nedavno godinama obavljala poslove prijevoza i pružanja medicinske pomoći na utakmicama toga kluba, za te poslove unajmi privatnu tvrtku Pacijent. Tako su se i na subotnjoj utakmici Dinama i Hajduka na stadionu u Maksimiru mogla vidjeti kola te tvrtke. Apsurdno je da je, unatoč takvu dogovoru, Hitna pomoć ipak bila pozvana na intervenciju i u subotu: policija ih je zvala zbog dvije ozlijeđene osobe i jedne s srčanim tegobama.

Glasnogovornik Dinama Neven Cvijanović najprije je Nacionalovu novinaru rekao da ne zna da te poslove radi itko drugi osim Hitne pomoći, da bi poslije izjavio da je Hitna dužna intervenirati na bilo čiji poziv, neovisno o tome koristi li klub usluge nekoga drugog. Slično je rekao i vlasnik tvrtke Pacijent Damir Protić:

“Zaduženi smo za usluge prijevoza, a zatraži li klub to od nas, unajmljujemo i liječnika na ugovor. Naša je obveza da pokrivamo cijeli stadion, a zašto je Hitna dolazila, to ne znam.” Dakle, Dinamo Hitnoj pomoći više nije dužan plaćati dežurstva nego ih plaća tvrtki Pacijent, koja očito ne može pružiti pomoć. Pacijent tako dobiva novac za posao koji obavlja Hitna pomoć, jer ionako mora doći na poziv čim se nešto dogodi na stadionu. Cvijanović kaže kako je Pacijent dobio posao zato što je cijena povoljnija od cijene Hitne pomoći. “Pacijent nam je poslao ponudu koja je bila dosta povoljnija, a kako mi želimo uštedjeti svaku kunu, prihvatili smo je.” Cvijanović nije otkrio koliko je Pacijent povoljniji jer je to “poslovna tajna“. Pacijent je tvrtka osnovana 2003. a Protić kaže kako su već radili i na utakmicama košarkaškog kluba Cibona.

Ta je situacija skandalozna jer Grad Zagreb godišnje sponzorira Dinamo s 40 milijuna kuna, a istodobno oduzima posao gradskoj službi kao što je Hitna pomoć te ga daje privatnoj sanitetskoj službi. To je utoliko čudnije što u Izvršnom odboru Dinama sjede gradski političari, Duško Ljuština, pa i sam gradonačelnik Milan Bandić.

Vezane vijesti

Bandićevi milijuni za stadion ipak Dinamu

Bandićevi milijuni za stadion ipak Dinamu

Već ovog ljeta, unatoč manjku u proračunu, Milan Bandić je odlučio uložiti dodatnih 30 milijuna u sjevernu tribinu stadiona Maksimir. Time će gradsko… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika