Objavljeno u Nacionalu br. 601, 2007-05-22

Autor: Berislav Jelinić

LAŽ U PRAVOSUĐU

Turudić preko reda dobio suđenje Hrvoju Petraču

Sudac Ivan TurudićSudac Ivan TurudićNacional posjeduje dokument koji otkriva da se sudac Ivan Turudić, koji je sudio Hrvoju Petraču i ostalim optuženicima za otmicu Tomislava Zagorca, gostujući prošlog tjedna u emisiji “Kontraplan“ Dubravka Merlića na HTV-u, nije točno izjasnio o tome kako je dobio taj predmet. Ispričao je da je suđenje u tom predmetu dobio uobičajenim putem, odnosno po abecednom redu. Kad je taj predmet dolazio u Županijski sud, baš je došlo na red slovo T, pa je predmet dospio njemu, rekao je otprilike Turudić. Međutim, dokument koji je 28. svibnja 2004. potpisao Dražen Tripalo, predsjednik Kaznenog odjela prvog stupnja, demantira Turudića.

DOKUMENT koji pokazuje da Ivan Turudić slučaj otmice Tomislava Zagorca nije dobio po abecednom redu, kako je tvrdio  na Hrvatskoj televizijiDOKUMENT koji pokazuje da Ivan Turudić slučaj otmice Tomislava Zagorca nije dobio po abecednom redu, kako je tvrdio na Hrvatskoj televizijiDokument nosi naslov Nalog, a sadržava sljedeću rečenicu: “Na temelju članka 56. i 57. Zakona o sudovima i članka 33. stavka 3., te članka 34. stavka 1. i 2. Sudskog poslovnika spis broj K-us-18/04 raspoređuje se, s obzirom na trenutačno opterećenje svih referada predmetima, a posebno pritvorskima, u rad u referadu VII.“ Iz te se rečenice vidi da je Tripalo Petračev predmet dodijelio u Turudićevu referadu zato što su ostale referade bile preopterećene drugim predmetima, posebno pritvorskim, a ne zato što je Turudić došao na red uobičajenim putem. Turudićevo neistinito opisivanje okolnosti u kojima je preuzeo suđenje Petraču, kao i njegove otprije priznate veze s politikom, otvaraju pitanje jesu li ostale referade u tom trenutku doista bile preopterećene drugim predmetima, ili je Turudiću taj predmet pripao zbog nekih drugih razloga.

Vezane vijesti

Turudić je 'čist'

Turudić je 'čist'

Predsjednik Vrhovnog suda RH Branko Hrvatin uputio je danas otvoreno pismo predsjedniku Hrvatskog sabora Borisu Špremu u kojem navodi da je primio na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika