22.05.2007. / 10:20

Autor: Nina Tomljanović

SRBIJA

Bira se predsjednik Skupštine Srbije

Skupština treba popuniti i sastav skupštinskih odbora u koje su do sada izabrani samo zastupnici SRS-a, DSS-a i SPS-a

Skupština Srbije u utorak treba izabrati predsjednika, tri potpredsjednika i sekretara Skupštine. Jedini kandidat za predsjednika parlamenta je zastupnik Demokratske stranke Oliver Dulić.

Skupština Srbije ima šest potpredsjednika, od kojih su troje izabrani prije dva tjedna, Nataša Jovanović iz Srpske radikalne stranke, Radojko Obradović iz Demokratske stranke Srbije i Milutin Mrkonjić iz Socijalističke partije Srbije. Kandidati za potpredsjednike, o kojima će parlament odlučivati na sjednici, su Božidar Delić iz SRS-a, Miloljub Albijanić iz G17 plus i Esad Džudžević ispred stranaka manjina kojima je potpredsjedničko mjesto ustupila Liberalno-demokratska partija. Skupština treba popuniti i sastav skupštinskih odbora u koje su do sada izabrani samo zastupnici SRS-a, DSS-a i SPS-a. Također treba odrediti sastave delegacije koje će parlament predstavljati u međunarodnim institucijama.

Kandidat za sekretara Skupštine Srbije je Milan Lučić, bivši sekretar Savezne skupštine. Njega će predložiti Oliver Dulić nakon izbora za predsjednika. Dulić je najavio da će za Lučićeve zamjenike predložiti Marka Danilovića i Miloša Todorovića.

Vezane vijesti

Pahor izgubio, na čelu Socijalnih demokrata Igor Lukšič

Pahor izgubio, na čelu Socijalnih demokrata Igor Lukšič

Slovenski Socijalni demokrati (SD) na izbornom su kongresu u Kočevju u subotu za svog novog predsjednika izabrali Igora Lukšiča koji je u drugom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika