22.05.2007. / 15:05

Autor: Marko Biočina

ZAGREB

Branitelji: Glavaš i Zagorac nisu isti

Zvone Ćurković, zapovjednik HOS-a u Vukovaru , je rekao kako „što se njega tiče, Zagorcu mogu uzeti sve“

"Izjednačavanje Branimira Glavaša i Vladimira Zagorca je nedopustiv i potpuno neprihvatljiv čin", poručili su danas članovi Udruge zagrebačkih branitelja Vukovara.

Ovaj istup dolazi kao reakcija na nedavnu inicijativu predsjednika te udruge Damira Jašarevića, koji je predložio da se spomenutim generalima oduzmu odličja. Branitelji smatraju kako je Jašarević politički izmanipuliran, te kako nije imao pravo u ime Udruge govoriti o tako osjetljivim pitanjima bez konzultacije s ostalim članovima.

"Mi znamo da nije daleko čas kada će ta ista politika, koja se tako amoralno i okrutno odrekla dvojice generala isto učiniti i s Jašarevićem“, stoji u priopćenju koje su potpisali trinaestorica članova Udruge.

Zvone Ćurković, zapovjednik HOS-a u Vukovaru , je rekao kako „što se njega tiče, Zagorcu mogu uzeti sve“, ali kako je nedopustivo da se isto učini i Glavašu, herojskom branitelju Osijeka i Slavonije koji se od optužbi za ratne zločine brani na dostojanstven i legalan način.

Dodajmo još kako je dopredsjednik Udruge Stjepan Antolović zbog cijelog slučaja podnio ostavku na tu dužnost i zatražio brisanje iz registra članova.

Vezane vijesti

Registar branitelja do ulaska u EU

Registar branitelja do ulaska u EU

Registar branitelja trebao biti biti objavljen najkasnije do ulaska Hrvatske u Europsku uniju 1. srpnja 2013., kazao je danas ministar branitelja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika