22.05.2007. / 18:49

Autor: Marko Biočina

INTERNET

Google zabranio "prepisivače"

Google je objavio zabranu reklamiranja siteovima koji prodaju studentske i znanstvene radove. Ova zabrana dolazi nakon niza pritužbi sa sveučilišta u kojima se tvrdi da studenti svoje seminarske i diplomske radove kupuju na internetu i onda uz neznatne prepravke predaju kao svoje. Ovu mjeru su pozdravila sva sveučilišna udruženja i udruge u Velikoj Britaniji.

„Pozdravljamo ovu, kao i svaku mjeru koja takvim siteovima oteža poslovanje. Zato smatramo kako je ovo korak u pravom smjeru“, rekao je Drummond Bone, predsjednik Udruženja sveučilišta Ujedinjenog Kraljevstva.

S druge strane, predstavnici pogođenih tvrtki tvrde kako se radi o nepoštenoj zabrani. Oni smatraju kako je njihov posao legalan i transparentan, te kako oni ne mogu biti odgovorni za to što netko njihov proizvod upotrebljava na nepošten način. Najveći takav site, www.essaywriter.co.uk, pretrpjet će teške gubitke, s obzirom da više od 80 posto njegovih mušterija dolazi preko Googla. Godišnje se samo u Velikoj Britaniji na internetu proda više od 12 tisuća studentskih i znanstvenih radova, a zabilježene su i cijene više od 5 tisuća funti (60 tisuća kuna) po komadu.

Vezane vijesti

Vlada manipulira studentima

Vlada manipulira studentima

Plenum Filozofskog fakulteta danas je reagirao na izostanak odluke Vlade RH o subvencioniranju troškova 2. godine diplomskoga studija, koja je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika