23.05.2007. / 10:03

Autor: Nina Tomljanović

GOSPODARSTVO

Hypo-Alpe-Adria banku kupila Bayerische LB

Vrijednost banke procijenjena je na 3,25 milijardi eura, rekao je Haider

Hypo-Alpe-Adria International Bank, regionalna banka sa sjedištem u austrijskoj pokrajini Koruškoj, prodana je bavarskoj Bayerische Landesbank, izjavio je u utorak Jorg Haider, zemaljski poglavar austrijske pokrajine Koruške. Vrijednost banke procijenjena je na 3,25 milijardi eura, rekao je Haider austrijskoj novinskoj agenciji APA. No, nije naveo veličinu udjela koji ta pokrajina, s vlasničkim udjelom u banci od 35 posto, namjerava prodati.

Austrijski osiguravatelj Grazer Versicherung (GRAWE) posjeduje 41 posto banke, skupina ulagača predvođena Tilo Berlinom posjeduje devet posto, a ostatak zaposlenici. Pregovori između BayernLB-a i te koruške banke bili su zaključeni rano u ponedjeljak. Agencija Bloomberg izvješćuje da je ta druga po veličini njemačka državna banka pristala kupiti Hypo Bank za 1, 63 milijarde eura kako bi dobila pristup bankarskim tržištima na Balkanu.

Po riječima Haiderovog glasnogovornika Stefana Petznera, njemačka banka kupuje 50 posto plus jednu dionicu Hypa, a sporazum o tome biti će potpisan u utorak. Hypo Bank ima otprilike milijun klijenata u regiji jugoistočne Europe.

Više o ovom velikom preuzimanju pročitajte u novom Nacionalu u članku Haideru Bavarci daju 1,63 mlrd. eura za Hypo grupu.

Vezane vijesti

Kulterer u Austriji osuđen za zlouporabu položaja

Kulterer u Austriji osuđen za zlouporabu položaja

Bivši predsjednik uprave Hypo-Alpe-Adria banke Wolfgang Kulterer nepravomoćno je osuđen u četvrtak na sudu u Klagenfurtu na tri i pol godine zatvora… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika