23.05.2007. / 12:11

Autor: Marijana Zrinjski

HVIDRA GRADA ZAGREBA

Pandža brani kardinala Bozanića

Predsjednik Udruge HVIDR-a grada Zagreba, Ivan Pandža, osudio je hajku na kardinala Josipa Bozanića, koja se, kako kaže, ne stišava od njegove propovijedi na Bleiburškom polju na kojoj je osudio činjenicu da nitko od državnih dužnosnika nije osudio niti procesuirao zločince odgovorne za pokolj u Bleiburgu. Pandža napominje kako će se nažalost i kardinal morati susresti s prastarom mudrošću da ništa nije tako opasno kao govoriti istinu.

"Usprkos činjenici što su njegove riječi, koje je izgovorio na najvećem stratištu hrvatskoga naroda, u ogromnoj većini pučanstva primljene s velikim odobravanjem, na njega se danomice obrušavaju strjelice male, ali bučne sekte kriptokomunističkih sljedbenika", kaže Pandža i dodaje: "Nedopustivo je da se kritika i napadi na kardinala Bozanića prikazuju kao tobožnja skrb za ugled i dostojanstvo same Crkve. Njegovi kritičari, koji mahom ne pripadaju instituciji koju kardinal predstavlja, bezočno dociraju gdje bi kardinal i Crkva trebali misiti, gdje i kako se moliti, komu se pokloniti i koje duhovne i društvene vrijednosti zastupati".

U priopćenju Pandža također osuđuje ucjene i pritiske na kardinala glede odlaska svećenika Katoličke crkve, ili njega osobno, na mjesto koncentracijskog logora Jasenovac te navodi kako o tome treba odlučiti sama Crkva u punoj slobodi, bez diktata, pritisaka, ucjena ili ponižavanja. "Klanjajući se prije svih sjeni onih koji su svoju žrtvu ugradili u slobodnu hrvatsku državu, zalažemo se za odavanje počasti svim žrtvama i svim nevino stradalima, neovisno o bilo kakvom nacionalnom ili političkom predznaku", napominje Pandža.

Vezane vijesti

Sretan Uskrs ljudima dobre volje!

Sretan Uskrs ljudima dobre volje!

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić istaknuo je u uskrsnoj čestitki da je Krist Bog života, unatoč industriji smrti, da je Bog prijatelj… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika