23.05.2007. / 16:51

Autor: Martina Zeković, Marko Biočina

SDP

Jurčić:"Bandićevu potporu ne doživljavam kao ništa posebno"

"Nikad nisam provedbu svog gospodarskog programa uvjetovao svojim obnašanjem premijerske dužnosti. Ja sam tek rekao da sam, ukoliko to bude potrebno, spreman preuzeti i tu poziciju."

„Ne doživljavam tu potporu kao ništa posebno. Ja kao i dosad čekam izbor predsjednika stranke, a tek onda slijede pregovori oko realizacije mog gospodarskog programa. Evidentno je tek da posao treba odraditi, a tko će ga i kako odraditi stvar je dogovora, koji nije nimalo jednostavna stvar. Moji dogovori i planiranje s Ivicom Račanom trajali su duže od godinu dana“, ekskluzivno je za Nacional.hr, činjenicu da od danas uživa potporu svih kandidata za mjesto predsjednika SDP-a, komentirao Ljubo Jurčić.

Jurčić je očigledno procijenio da je u ovom trenutku oportunije „stati na loptu“ i pričekati ishod borbe za čelno mjesto u stranci, a tek se onda okrenuti pitanjima kadroviranja budućeg sastava Vlade. „Nikad nisam provedbu svog gospodarskog programa uvjetovao svojim obnašanjem premijerske dužnosti. Ja sam tek rekao da sam, ukoliko to bude potrebno, spreman preuzeti i tu poziciju. No, to je, kao što sam već rekao, stvar pregovora koji će uslijediti nakon što se izabere predsjednik stranke“, rekao je Jurčić.

Na pitanje o kompatibilnosti njegovog i gospodarskog plana HNS-a i Radimira Čačića, Jurčić je rekao kako svoj program smatra širim. „Moj program obuhvaća sva područja na koja se koncentrirao HNS, ali i druga, kao što su reforme financijskog i fiskalnog sustava, te sustava državne uprave. Ipak, smatram kako bi se Čačićev plan mogao realizirati unutar naše, šire, gospodarske strategije“, rekao je Ljubo Jurčić.

Podsjetimo, nakon što su se na nedjeljnom sučeljavanju na Forumu mladih SDP-a, Tonino Picula, Zoran Milanović i Željka Antunović, izjasnili kako podupiru Ljubu Jurčića kao SDP-ovog kandidata za premijera, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić navodno je to učinio tek u srijedu. Jurčić, prema tome, uživa potporu svih četvero kandidata za novog premijera SDP-a. Međutim, Bandić koji se čitavo vrijeme zalagao za to da predsjednik SDP-a postane i mandatar Vlade, u intervjuu za jedan politički tjednik je izjavio da je "spreman stati na čelo SDP-ova tima, a pritom Jurčić, kao tvorac gospodarskog programa SDP-a, treba dobiti priliku da taj program i provede". Njemu je i dalje jedini cilj da, ako postane predsjednik SDP-a, pobijedi HDZ na jesenskim izborima.

Vezane vijesti

SDP gubi teško zarađene glasove Zelenih

SDP gubi teško zarađene glasove Zelenih

Odstup ministrice zaštite okoliša Mirele Holy, koja je prošlog tjedna napustila vladu Zorana Milanovića, počinje izazivati sve veću zabrinutost… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika