23.05.2007. / 17:32

Autor: Martina Zeković

PULA

Počela deložacija branitelja koji su bespravno ušli u MORH-ove stanove

Hrvatski branitelji koji su prije nekoliko godina bespravno ušli u stanove, koje je kupilo Ministarstvo obrane, ovih će dana iz tih stanova biti deložirani. Tako je u Puli, iz stana u Valturskoj ulici iseljena prva obitelj branitelja. Naime, radi se o stanovima koje Ministarstvo obrane nikada nije preuzelo zbog stečaja prodavatelja, tvrtke AK-inženjering. Međutim, novi vlasnik pulska tvrtka "Andre" sudskom presudom pokrenuo je iseljenje. Molbe branitelja koji je u srijedu deložiran, da mu se odobri odgoda iseljenja, nisu prihvaćene pa će Niko Marjanović, kako kaže, otići na parking jer je "zbog turističke sezone teško pronaći bilo kakav smješaj". Navodno ni intervencija potpredsjednice Vlade da se Marjanoviću odgodi deložacija dok se ne snađe, nije pomogla.

Glasnogovornica MORH-a Mirjana Klanac, objasnila je kako je MORH u prosincu 1997. zaključilo ugovor o kupnji 30 stanova u zgradi u Valturskoj ulici u Puli, te je tvrtki AK-inženjering platio 95 posto cijene stanova, a pet posto trebao je platiti nakon preuzmanja. "U međuvremenu je odlukom Trgovačkog suda u Rijeci od 2004. u toj tvrtki otvoren stečaj, a MORH-u je u stečajnom postupku priznata tražbina u vrijednost uplaćena novca", stoji u dopisu MORH-a. "Spomenuti stanovi dodijeljeni su na temelju tadašnjeg Pravilnika MORH-a, no zbog otvorenih sudskih postupaka na tim stanovima pojedinačna rješenja za useljenje nisu otpremljena pa iseljenja nije bilo moguće obaviti na zakonski način", dodaje se u dopisu.

"Navedeni djelatnici MORH-a neovlašteno su se uselili u stanove, a budući da MORH nije vlasnik tih stanova, nije u poziciji utjecati na pravomoćne sudske odluke o iseljenju", zaključuje se u dopisu MORH-a. Kupoprodaju stanova i pitanje vlasništva preuzelo je Općinsko državno odvjetništvo u Puli.

Vezane vijesti

MORH: Nikog nismo silili na misu

MORH: Nikog nismo silili na misu

MORH je na svojim web stranicama objavio reagiranje na navode objavljene na internet stranicama Sindikata državnih i lokalnih službenika i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika