24.05.2007. / 08:37

Autor: Nina Tomljanović

EU

Sarkozy: Pojednostavljen ugovor kako bi summit bio uspješan

Francuski predsjednik u Bruxellesu je govorio kako je dogovor o pojednostavljenom ugovoru umjesto propalog ustava EU-a apsolutni prioritet i jedino moguće rješenje

"Apsolutni prioritet je da summit EU-a 21. i 22. lipnja bude uspješan, a bit će uspješan ako se zemlje članice dogovore oko pojednostavljenog ugovora", izjavio je novoizabrani francuski predsjednik Nicolas Sarkozy nakon razgovora s predsjednikom Europske komisije Joseom Manuelom Barrosom.

Francuski predsjednik u Bruxellesu je govorio kako je dogovor o pojednostavljenom ugovoru umjesto propalog ustava EU-a apsolutni prioritet i jedino moguće rješenje.

Predsjednik Europske komisije Barosso to je ocijenio rekavši da se ''stvara konsenzus'' oko ideje pojednostavljenog ugovora, koji bi zamijenio europski ustav odbačen na referendumima u Francuskoj i Nizozemskoj u proljeće 2005. godine. "Predsjednik Sarkozy je prvi iznio ideju pojednostavljenog ugovora i danas vidimo da se oko te zamisli stvara konsenzus", kazao je Barroso.

Vezane vijesti

Ciparski poziv u pomoć

Ciparski poziv u pomoć

Cipar je u ponedjeljak postao peta zemlja eurozone koja je zatražila financijsku pomoć Europske unije, a ciparska je vlada objavila kako će… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika