24.05.2007. / 10:42

Autor: Martina Zeković

TUŽBA

Poljska zastupnica tuži Ryanair

Zastupnica u poljskom parlamentu Jolanta Szczypinska pokrenula je sudski postupak protiv Ryanaira zbog oglasa koji je sugerirao da između nje i poljskog premijera Jaroslawa Kaczynskog postoji ljubavna veza. Oglas prikazuje sliku na kojoj njih dvoje zajedno sjede, a iznad njih nalazi se naslov: "Planiraju li oni svoj medeni mjesec?". Govorkanja o njihovoj vezi zatrpala su poljske medije. Zastupnica pak ne potvrđuje, ali ni ne poriče takve navode, dok premijer također ne želi reagirati.

Ryanair, međutim, nije tražila dopuštenje da koristi likove zastupnice i premijera. Njih dvoje u reklami sjede zajedno u parlamentu, a premijer ju pita: "Hoćemo li uzeti vladin avion?", dok ona odgovara: "Nema potrebe, Ryanair garantira najniže cijene". Szczypinska, članica premijerove stranke, nazvala je oglas "skandaloznim i nezakonitim" korištenjem njezinog lika.

Glasnogovornik premijera Kaczynskog je izjavio kako premijer smatra da je oglas "neprikladan", ali da on neće poduzimati nikakve pravosudne postupke. Pedesetsedmogodišnji premijer nikad se nije ženio i živi sa svojom majkom kojoj daje i svoju plaću.

Iz Ryanaira su pak reagirali rekavši kako pozdravljaju odluke političara da ih tuže, ali da bi zastupnica uštedjela više vremena i novca da si umjesto tužbe priušti jedno od njihovih jeftinih letova.

Vezane vijesti

HDS ZAMP nije vratio obeštećenje od nekoliko milijuna kuna

HDS ZAMP nije vratio obeštećenje od nekoliko milijuna kuna

Hrvatsko društvo skladatelja - Zaštita autorskih muzičkih prava tvrdi kako su obeštetili 53 diskriminirane tvrtke isplativši im milijun kuna, no… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika