24.05.2007. / 17:45

Autor: Marko Biočina

ZAGREBAČKI POS

Još više stanova u Podbrežju

Bandić istaknuo kako će u Podbrežju biti još više stanova nego u Sesvetama

Nova lokacija za projekt zagrebačkog modela stanogradnje bit će Podbrežje, zagrebački kvart blizu Kajzerice. Konačnu odluku o tome donijelo je danas zagrebačko Gradsko poglavarstvo, kada je prihvaćen konačni prijedlog urbanističkog plana uređenja te lokacije.

Na konferenciji za novinare nakon sjednice Poglavarstva gradonačelnik Bandić nije želio otkriti koliko će se stanova graditi u Podbrežju, ali je istaknuo kako će ta brojka puno veća stanova nego u Sesvetama. Bandić smatra kako je golemo zanimanje građana za taj model stanogradnje dokaz da se radi o uspjelom i jedinstvenom projektu u Hrvatskoj.

Pročelnik Gradskog zavoda za prostorno uređenje Ivica Fanjek naglasio je kako je ovaj urbanistički plan jedinstven po velikoj količini zelenih površina, te kako je po njemu predviđena i gradnja osnovne škole, dječjih vrtića, kulturnog centra, bazena i drugih društvenih sadržaja.

Vezane vijesti

'Bandić ne poštuje zakon'

'Bandić ne poštuje zakon'

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić optužio je danas zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da krši zakon jer je odobrio,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika