25.05.2007. / 08:13

Autor: Marijana Zrinjski

NEUSPJEŠNI PREGOVORI

Daytonski sporazum blokira BiH

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Haris Silajdžić i premijer srpskog entiteta te zemlje, Milorad Dodik u četvrtak se u State Departmentu nisu uspjeli dogovoriti oko ustavnih reforma blokiranog političkog sustava u BiH i reformi policije.

"Zbog primjene Daytonskog sporazuma, BiH je danas uglavnom blokirana kao zemlja zbog sustava glasovanja koji daje jednoj petini parlamenta pravo da blokira sve u zemlji. Dva dana razgovarali smo o tome s Dodikom i američkim dužnosnicima, ali nažalost nismo postigli sporazum», kazao je Silajdžić u Institutu za strateške i međunarodne studije u Washingtonu koji za blokadu političkog i gospodarskog sustava BiH Silajđić okrivio etnički pristupu u Daytonskom sporazumu.

Američki strana navodno traži od dvojice čelnika BiH da se dogovore oko ključnih pitanja ustavnih reformi i uvođenja jedinstvene policije, a Europska unija također vrši pritisak da se reforma policije obavi što prije.

Vezane vijesti

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Istaknuti filmski umjetnik Banko Lustig dobitnik je počasne nagrade Srce Sarajeva, koju i ove godine dodjeljuje Sarajevo Film Festival (SFF),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika