25.05.2007. / 14:20

Autor: Nina Tomljanović

SPLIT

HNS i SDP traže ostavku splitskog gradonačelnika

Čelnik splitskog HNS-a Joško Dvornik, rekao je kako je zgrožen bahatošću gradske vlasti koja nije prihvatila niti jedno od dobronamjernih upozorenja prije početka izvedbe

Na konferenciji za novinare koja se održala u petak, splitski SDP i HNS su zatražili ostavke gradonačelnika Zvonimira Puljića, člana Poglavarstva Branka Poljanića i splitskih konzervatora na čelu s Joškom Belamarićem zbog "potpunog promašaja obnove splitske Rive".

Čelnik splitskog HNS-a Joško Dvornik, rekao je kako je zgrožen bahatošću gradske vlasti koja nije prihvatila niti jedno od dobronamjernih upozorenja prije početka izvedbe. "Ovo je pravi kulturocid jer je uistinu žalosno da su izuzetno vrijedni arheološki nalazi na Rivi betonirani kako bi ona bila završena do Svetog Duje", kazao je Dvornik. Također je rekao kako je posebna priča rasvjeta na južnom dijelu Dioklecijanove palače gdje su izbušene ogromne rupe kako bi se ona postavila.

Ljubo Urlić iz SDP-a komentirao je kako je obnova splitske Rive drastično promašena u svim segmentima, a dobro je došla samo HDZ-u, "Konstruktoru" i nekima s liste Velog mista. Cijena obnove Rive s PDV-om je preko 100 milijuna kuna plus oprema koja je pravi užas, rekao je Urlić.

"Nitko od nas nije vidio troškovnik obnove Rive koja s PDV-om prelazi 100 milijuna kuna, a posebna priča su njezina oprema za ugostitelje čija je prodaja potpuno protuzakonita", ustvrdio je. Naime, Dvornik je kazao da grad može ugostiteljima uvjetovati standarde u okviru kojih će opremiti svoje objekte, ali ni u kojem slučaju ih ne može ucijeniti da po visokim cijenama kupuju stolove i sjedalice koje je nabavilo Poglavarstvo i prodaje im po enormnim cijenama. "A riječ je o vrlo jeftinoj plastičnoj opremi i izračunali smo da je samo na sjedalicama i stolovima netko u džep stavio čak milijun kuna", kazao je Dvornik.

Vezane vijesti

Pianigiani dao ostavku

Pianigiani dao ostavku

Simone Pianigiani dao je ostavku na dužnosti trenera Montepaschija, s kojim je u šest sezona provedenih u klubu osvojio jednako toliko naslova… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika