25.05.2007. / 16:24

Autor: Marko Biočina

MAKSIMALNA KAZNA

Ubojici iz Kalinovice potvrđeno 40 godina zatvora

Vrhovni sud potvrdio je prvostupanjsku presudu ubojici i pljačkašu iz Kalinovca Dražen Dorčecu, koji je šokirao naciju dvostrukim ubojstvom i pljačkom đurđevačke poslovnice Fine u listopadu prošle godine. Zbog tih stravičnih zločina, Dorčeca je Županijski sud u Koprivnici osudio na maksimalnu zakonom predviđenu kaznu od 40 godina zatvora. Dorčecov odvjetnik Krešimir Papac se žalio na tu odluku, ali Vrhovni sud je tu žalbu odbio i u potpunosti prihvatio prvostupanjsku presudu.

Podsjetimo, Dražen Dorčec je 14. listopada prošle godine ušao u poslovnicu đurđevačke Fine gdje je ustrijelio svog rođaka zaštitara Miroslava Benšića i umirovljenika Ivana Matiševa, iz poslovnice ukrao nešto više od 300 tisuća kuna, da bi zatim žrtvama ponovno pucao u glavu.

Zločin, koji je svojom brutalnošću šokirao Hrvatsku, Dorčec je počinio zbog kockarskih dugova i brojnih zajmova. Ukoliko Vrhovni sud u trećoj instanci ne promijeni presudu, "ubojica iz Kalinovice" će slijedećih 40 godina provesti u zatvoru.

Vezane vijesti

Biskup kriv za prikrivanje pedofilije

Biskup kriv za prikrivanje pedofilije

Američki biskup William Lynn proglašen je krivim u petak u Philadephiji (Pennsylvania) za prikrivanje svećenika pedofila i time postao najviši… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika