25.05.2007. / 17:03

Autor: Martina Zeković

ŠIBENIK

Stigle četiri ponude za turistički projekt "Obonjan Rivijera"

Hrvatska Vlada ovih je dana napokon pristala da se otok Obonjan ustupi Gradu Šibeniku, čije poglavarstvo planira u turističku izgradnju na tom otoku uložiti 250 milijuna eura

Četiri ponude pristigle su na natječaj za turistički projekt "Obonjan Rivijera" na otoku Obonjanu. Ponude su stigle od tvrtke ISOTEC-grupe iz Luksemburga, Clinique Francaise iz Portugala, Jupiter Adriatica iz Švicarske te zajedničkoj ponudi ORCO-grupe i Projekata Šibenik d.o.o. iz Šibenika, a danas su javno otvorene u Gradskoj vijećnici.

Naime, hrvatska Vlada ovih je dana napokon pristala da se otok Obonjan ustupi Gradu Šibeniku, čije poglavarstvo planira u turističku izgradnju na tom otoku uložiti 250 milijuna eura. Otok Obonjan, nekadašnje organizirano ljetovalište mladeži, prema zamisli Perice Bukića i šibenske gradonačelnice Nedjeljke Klarić, samo je početak realizacije Projekta Šibenik, graditeljske investicije u turističke i komunalne objekte u gradu i okolici. Cilj projekta je grad, koji je pretrpan vojnim kompleksima i crnom industrijom, pretvoriti u meku elitnog turizma. Grad Šibenik je potkraj prošle godine raspisao natječaj za gradnju turističkih objekata i sadržaja na otoku Obonjanu. Međutim, projekt je postao upitan kad je Vlada odlučila ostvariti zaključak o provedbi Nacionalnog programa za mlade upravo na tom otoku. Grad se s Vladom ipak dogovorio da se programi i sadržaji za mlade presele na obližnji otok Kakan pa je natječaj za taj projekt ponovo raspisan.

Projekt Obonjan Rivijera predviđa gradnju hotela te turističkih vila ukupnog kapaciteta 3000 kreveta te marine s 200 vezova na površini od 545 tisuća hektara. Do 8. lipnja bit će odlučeno jesu li ponude valjane, a do kraja rujna ili početka listopada, bit će izabrana najpovoljnija ponuda i potpisan ugovor s izabranom tvrtkom.

Otvorena je i jedina ponuda prispjela na natječaj za turistički projekt "Hotel Šibenik" koji bi se trebao graditi na prostoru bivše vojarne Kuline u Šibeniku. Ponuda je stigla od tvrtke NCP-Remontnog brodogradilišta "Šibenik" koja će do 5. lipnja, kao jedini ponuditelj, biti obaviještena o rezultatima ocjene. Nakon toga počinju pregovori, a ugovor bi mogao biti potpisan 22. lipnja.

Vezane vijesti

United ponudio 17 milijuna eura za Shinjija Kagawu

United ponudio 17 milijuna eura za Shinjija Kagawu

Odlični 23-godišnji japanski nogometaš Shinji Kagawa na sigurnom je putu odlaska iz dortmundske Borussije, kluba s kojim je posljednje dvije sezone… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika