25.05.2007. / 18:29

Autor: Marko Biočina

DIPLOMATSKI GAF

Amerikanci isključili Hrvate iz pregovora o Daytonu

Predstavnici hrvatskih političkih stranaka u BiH prosvjedovali su kod američkog veleposlanika u BiH Douglasa McElhaneya zbog činjenice da njihovi predstavnici nisu bili pozvani na ovotjedne pregovore o ustavnim promjenama i reformi policije u toj zemlji.

Naime, bošnjački član Predsjedništva Haris Silajdžić i premijer Republike Srpske Milorad Dodik ovaj su tjedan u SAD-u gdje na poziv domaćina raspravljaju o budućim ustavnim i upravnim promjenama u Bosni i Hercegovini. Potpuno je neobjašnjivo zašto Amerikanci u Washington nisu pozvali i Hrvate, koji su konstitutivni narod u BiH, te potpisnici Daytonskog sporazuma.

Glasnogovornik HDZ BiH Mišo Relota rekao je kako je „takve skupove jedino ispravno organizirati u BiH uz sudjelovanje predstavnika sva tri konstitutivna naroda." Zvonko Jurišić, predsjednik Hrvatske stranke prava BiH, smatra kako se na ovaj način "pokušava postići bošnjačko-srpski dogovor o ustavnim promjenama i reformi policije bez hrvatskih političkih predstavnika", te je zbog toga oštro prosvjedovao kod američkog veleposlanika.

Vezane vijesti

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Istaknuti filmski umjetnik Banko Lustig dobitnik je počasne nagrade Srce Sarajeva, koju i ove godine dodjeljuje Sarajevo Film Festival (SFF),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika