26.05.2007. / 13:30

Autor: Marko Biočina

BRNO

Mesić:"Kosovo ključno za stabilnost regije"

Tijekom drugog i završnog dana summita srednjeeuropskih predsjednika u češkom Brnu, hrvatski predsjednik Stjepan Mesić komentirao je stanje na Kosovu.

„Dugoročno rješenje statusa Kosova jedno je od ključnih pitanja za trajnu stabilnost naših prostora i u interesu je svih da ono bude pravično i prihvatljivo za obje strane“, izjavio je Mesić, te naglasio kako je plan Marttija Ahtisaarija iznimno bitan korak u pronalaženju rješenja koje će omogućiti brži razvoj demokracije na Kosovu, u Srbiji, ali i u ostatku regije.

Inače, Kosovo je bila dominantna tema ovog sastanka na kojem je sudjelovalo 15 čelnika zemalja srednje Europe. Hrvatska je još jednom dobila snažnu potporu u svojim težnjama da pristupi Europskoj uniji do kraja desetljeća, a slovački predsjednik, hrvatskog podrijetla, Ivan Gašparovič naglasio je kako je Hrvatska sigurna slijedeća članica EU i kako je u tome podupiru sve dosadašnje članice.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika