28.05.2007. / 13:29

Autor: Martina Zeković

IZBOR MISS UNIVERSE PONIŽAVAJUĆE ZA ŽENE

Miss Švedske odustala od izbora za Miss Universe

Švedska natjecateljica za izbor Miss Universe ove se godine neće pojaviti u Mexico Cityju. Švedska koja je već tri puta osvajala krunu Miss Universe, svoju Miss Isabel Lestapier Winqvist neće slati u Mexico City jer smatraju da je to natjecanje ponižavajuće za žene, a značaj tog natjecanja umanjen je brojnim skandalima.

Donald Trump, suvlasnik licence za izbor Miss Universe sa televizijskom kućom NBC, odgovorio je kako je organizacija Miss Universe redefinirala izbore ljepote. "Reakcija na izbor je svake godine sve bolja zahvaljujući inteligentnim djevojkama koje se natječu na našem izboru", rekao je Trump. Ipak, taj se izbor zasniva samo na intervjuu, šetnji u kupaćim kostimima i večernjim haljinama. Organizatori tvrde da se natjecateljice pažljivo izabiru obzirom na inteligenciju, dobar odgoj i kulturu.

Vlasnik licence za izbor Miss Švedske Panos Papadopoulos tvrdi da Trumpov izbor nije u skladu s novim, profesionalnijim imidžem švedskog izbora. "Modernizacija međunarodnog izbora za Miss Universe sporije se odvija od švedskog izbora, iako možemo vidjeti neke znakove promjene", dodao je Papadopoulos.

Organizatori izbora Miss Universe navodno su Papadopoulosu poslali e-mail s tekstom: "Nedostajat ćete nam, a nedostajat će nam i Miss Švedske".

Vezane vijesti

Izabrana najmlađa Miss Amerike u povijesti

Izabrana najmlađa Miss Amerike u povijesti

Sedamnaestogodišnja Miss Nebraske Teresa Scanlan izabrana je u subotu navečer za Miss Amerike, kao najmlađa pobjednica toga natjecanja u ljepoti u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika