04.07.2003. / 00:00

Autor: Aleksandar Stajčić

BLISKI ISTOK

IRAK: JEDAN AMERIČKI VOJNIK POGINUO, DESET RANJENO


U četvrtak je jedan američki vojnik ubijen snajperskom puškom u Bagdadu, dok ih je deset ranjeno u minobacačkom napadu na vojnu bazu, 90 km udaljenoj od iračkog glavnog grada, javlja Reuters. Vijesti o žrtvama teško su pogodile američke trupe u Iraku koje u petak 4. srpnja slave Dan nezavisnosti. Ti su napadi pojačali sumnje da irački pokret otpora postaje sve organiziraniji i ubojitiji. Ovaj posljednji val napada uslijedio je nakon što su SAD raspisale tjeralicu za Saddamom Husseinom i ponudile nagradu od 25 milijuna dolara. Washington je za napade na svoje trupe optužio sljedbenike svrgnutog predsjednika.
Glasnogovornik američke vojske u prvi je mah javnost izvijestio o 19 ranjenih u minobacačkom napadu. Kasnije je sam demantirao tu informaciju tvrdeći da ih je bilo deset.
Iz neslužbenih izvora stiže još vijest o još dva ranjena američka vojnika u eksploziji koja se dogodila u petak u glavnom gradu Iraka.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika