28.05.2007. / 16:42

Autor: Marijana Zrinjski

NEVRIJEME U OSIJEKU

Snažan vjetar nosio djevojku nekoliko metara

U središtu Osijeka u velikom nevremenu, koje je nešto prije 15 sati zahvatilo Osijek, stradala je djevojka koju je snažan vjetar iz obližnjeg kafića digao u zrak, nosio nekoliko metara i bacio na beton. Ozlijeđena djevojka hitno je prevezena na Traumatološki odjel osječke Kliničke bolnice, no kako kako doznajemo od dežurne medicinske službe, nakon pregleda je otpuštena. U gradu su snažna kiša i vjetar nanijeli velike štete, na brojnim su mjestima polomljene grane i drveće, koje je oštetilo nekoliko tramvajskih vodova. Sat vremena prije toga oluja je zahvatila i Viknovce, no nasreću, ozlijeđenih nije bilo.

Oluje, poplave i obilne padaline zahvatile su ovog ljeta veći dio Europe. Od posljedica olujnog nevremena, odrona tla, poplava i udara gromova u Francuskoj, Grčkoj i Turskoj u zadnja je dva dana poginulo najmanje 18 osoba, a devet osoba poginulo je u istočnoj Turskoj. Među njima ih je šest poginulo u odronima tla u planinskoj pokrajini Agri na granici s Iranom, gdje su se zbog naglog otapanja snijega rijeke izlile iz svojih korita. Dvije se osobe smatraju nestalima. U susjednoj pokrajini Van dvogodišnje dijete i njegova majka poginuli su kada su se na drvenu kuću u kojoj su se zatekli, srušili blatni nanosi, potpuno je porušivši, a na sličan su način poginule još dvije djevojčice. Šest iz grupe od 18 alpinista poginulo je u Grčkoj kada su pokušavali prijeći rijeku Lousios na jugu zemlje. Veliki vodeni val, koji se pojavio iznenada, prema riječima očevidaca, jednostavno ih je 'pomeo.

U nedjelju su se pred francuskom obalom, nasuprot britanske obale zbog nevremena utopila dvojica ronilaca i jedan jedriličar koji je sa svoje 21 metar duge jedrilice zbog visokih valova upao u uzburkano more.

Osim ljudskih žrtava oštećena je infrakstruktura u Francuskoj, Španjolskoj, Njemačkoj Poljskoj, Bugarskoj, Turskoj i još nekim europskim zemljama.

Vezane vijesti

Žalbeno vijeće 'što prije' odlučuje o sudbini novih dokaza

Žalbeno vijeće 'što prije' odlučuje o sudbini novih dokaza

Žalbeno vijeće Haaškoga suda u predmetu "Gotovina i Markač" donijet će odluku o zahtjevu obrane za uvođenjem novih dokaza u žalbeni postupak "što je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika