29.05.2007. / 08:27

Autor: Marijana Zrinjski

UNUTARSTRANAČKI IZBORI

Izraelskog ministra obrane potukli stranački kolege

Predsjednika Laburističke stranke Amira Peretza i sadašnjeg ministra obrane u Izraelu, na unutarstranačkim izborima potukli su Ami Ayalon, bivši šef unutarnje sigurnosne službe Shin Betha, i bivši premijer Ehud Barak..

Prema istraživanjima dviju televizijskih postaja, Peretz je dobio 17 do 19 posto glasova od 110 tisuća članova Laburističke stranke. Iako su Barak i Ayalon osvojili najveći broj glasova, nisu uspjeli prijeći prag od 40 posto glasova koji bi im omogućio izbor već u prvom krugu. Drugi krug glasovanja, ako se potvrde medijske procjene, održat će se za dva tjedna.

Ovi izbori unutar Laburističke stranke, člana koalicije na vlasti u Izraelu, mogli bi presuditi o sudbini vlade premijera Ehuda Olmerta, vođe Kadime, stranke centra.

Poraz Peretza, analitičari pripisuju negativnom izvješću istražnog povjerenstva o neuspjehu u ratu protiv Hezbollaha u ljeto 2006. u Libanonu, u kojemu ga se optužuje za nedostatak vojnog iskustva.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika