29.05.2007. / 09:01

Autor: Marko Biočina

KINESKI LIJEKOVI

Zbog primanja mita osuđen na smrt

Nakon što je proglašen krivim za korupciju, bivšem čelniku kineske Državne agencije za hranu i lijekove, je izrečena smrtna kazna.

Zheng Xiaoyu je proglašen krivim za višestruko primanje mita i zlouporabu dužnosti. Otkaz je dobio 2005. godine nakon što je afera izašla na vidjelo. Na spomenutoj poziciji je proveo sedam godina, a optužen je da je u tom periodu primio više od 850 tisuća dolara mita, te zauzvrat odobrio stotine štetnih lijekova. Navodno je samo jednoj kompaniji, Kongliyuan grupi, nelegalno izdao licence za 280 različith lijekova, uglavnom antibiotika. Kineska vlada naredila je reviziju svih 170.000 dozvola koje je Zheng izdao za vrijeme svog obnašanja dužnosti direktora Agencije za hranu i lijekove.

U Kini je prošle godine više desetaka ljudi umrlo zbog korištenja otrovnih lijekova, dok su kineski prehrambeni proizvodi puni opasnih kemikalija otkriveni i u drugim zemljama. Zbog toga je i razumljivo zašto je Zhengu izrečena ovakva, inače vrlo stroga kazna.

Vezane vijesti

Kineski apel Europi

Kineski apel Europi

Zemlje eurozone koje su zaglibile u dužničku krizu "moraju još više imati na umu da su na istom brodu", ocijenila je u subotu agencija Xinhua, uoči… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika