29.05.2007. / 09:50

Autor: Marko Biočina

MEDIJSKA BLOKADA

Chavez ukida još jednu televiziju

Nakon što je, zbog kritika na račun vladajućeg režima, konfiscirala najstariju televizijsku postaju u zemlji, vlada Venezuele je najavila ukidanje još jedne televizijske postaje.

Ministar za komunikacije William Lara je objavio kako će ukinuta biti i TV postaja Globovision, i to zato što su emitirali spot koji poziva na atentat predsjednika Huga Chaveza. Kontroverzni spot prikazivao je kadrove atentata na papu Ivana Pavla II 1981. godine, a kao glazbena podloga bila je podmetnuta pjesma „This Does Not Stop Here“, koju u originalu pjeva Ruben Blades, današnji panamski ministar turizma. Također, Venezuela je objavila kako će tužiti i CNN, koji je navodno Chaveza usporedio s Bin Ladenom.

Inače i tijekom jučerašnjeg dana su prosvjednici diljem zemlje zahtijevali obnavljanje RCTV-ove licence, a u Caracasu se 5000 demonstranata sukobilo s policijom.

Vezane vijesti

Povratak Chaveza nakon liječenja

Povratak Chaveza nakon liječenja

Predsjednik Venezuele Hugo Chavez (57) u utorak je sudjelovao u jednoj televizijskoj emisiji koja je trajala više od dva sata, a riječ je o njegovu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika