29.05.2007. / 10:47

Autor: Marijana Zrinjski

RAZMIRICE U SLOVENIJI

Janša: "Kučan je bio totalitarist"

Slovenski premijer Janez Janša u ponedjeljak je oštro reagirao na optužbe bivšeg predsjednika Milana Kučana da se u slovensku politiku vraćaju nedemokratske metode.

"Iznenađuje s kojom ležernošću se iznose takve kritike demokratski izabranim institucijama i to od strane onih koji su bili na vrhu totalitarnih struktura", rekao je Janša, nakon što se Kučan umiješao u spor između njega i predsjednika Janeza Drnovšeka o navodnim nepravilnostima u obavještajnoj službi SOVA u vrijeme kad je Drnovešk kao premijer u njoj postavljao čelne ljude.

Prošlog tjedna Kučan je zaključio kako je nepotrebno pranje "prljavog rublja" u vezi s djelovanjem tajne agencije, te da vlada raspolaže drugim instrumentima kako to riješiti. Radi tih riječi Janša ga je nazvao vrhom totalitarne piramide bivšeg režima, te zaključio da se Kučan možda unaprijed postavio protiv istrage o radu agencije i njenim nepravilnostima jer o tome mnogo zna. Kučan mu je poručio da mu nitko neće uzeti slobodu da kaže ono što misli te da će javno govoriti onda kad bude smatrao da treba.

Vezane vijesti

'Ništa se ne mijenja u odnosima Zagreba i Ljubljane'

'Ništa se ne mijenja u odnosima Zagreba i Ljubljane'

Odnosi između Slovenije i Hrvatske su dobri i nije ih narušilo ni nedavno ponovno otvoreno pitanje Ljubljanske banke, jer se ništa ne mijenja, budući… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika