29.05.2007. / 12:40

 

Extra zona

Vlatka Pokos: Bolest, laži i ucjena iza privida sreće

Iako su se nakon prošlotjednog skandala u medijima pojavile brojne teorije o raspadu braka Vlatke Pokos i Josipa Radeljaka, Extrine novinarke Branka Prica i Ružica Đukić otkrivaju pravi uzrok kraha koji je bio samo kulminacija duge netrepeljivosti

Prošlog se vikenda raskid ljubavne veze Vlatke Pokos i Josipa Radeljaka Dikana pretvorio u pravi skandal s epilogom u zagrebačkoj Prvoj policijskoj postaji. Tih se dana pisalo kako je glavni uzrok svađe bračnog para Radeljak-Pokos to što se Josipu Radeljaku nije sviđalo kako se Vlatka odnosi prema djevojčici Lani koju on ima iz braka s tragično preminulom glumicom Enom Begović. Saznajemo da je, međutim, uzrok sasvim drukčije, financijske prirode.

Kako je poznato, bračni se par u četvrtak, u ranim jutarnjim satima, oštro posvađao. Prema riječima izvora bliskih paru, Radeljak je tog dana inzistirao da Vlatka Pokos potpiše ugovor u kojem se, u slučaju suprugove smrti, u korist njegove djece odriče bilo kakve materijalne koristi. Razlog zbog kojeg je Josip Radeljak odlučio srediti raspodjelu svoje imovine sasvim je jasan. Naime, kako je Extra doznala iz medicinskih krugova, prije mjesec i pol dana u KBC-u Zagreb dijagnosticiran mu je karcinom gušterače, koji je već uznapredovao.

Možda je jedan od razloga zbog kojih Radeljak ni bližnjima nije otkrio istinu o svojoj bolesti, njegova odluka da podijeli svoju imovinu kako sam želi, suprotno zakonskim odredbama. Navodno je strahovao da bi Vlatka Pokos rastrošnim načinom života uništila sve što je stekao. Prema zakonu, u slučaju njegove smrti, Vlatki Pokos pripalo bi pola ukupnog imetka a on je imovinu namijenio samo svojoj djeci. Kad bi im imetak darovao ili oporučno ostavio, Vlatka Pokos bi ipak imala zakonsko pravo na svoj nužni dio. Budući da prije vjenčanja nije bilo predbračnog ugovora, Radeljak je uz pomoć odvjetnika sastavio ugovor koji bi jamčio da ona ne dobije ništa. Supruga bi mu, prema mišljenju izvora bliskih bračnom paru, potpisivanjem tog ugovora samo imala pravo na uzdržavanje dok je on živ.
Kada Vlatka nije pristala na potpisivanje takvog ugovora, izbila je svađa. Ponižena i ljuta, počela je vikati na Radeljaka, a nakon što su oboje izgubili strpljenje i izgovorili teške uvrede, on je otvorio vrata i izgurao svoju suprugu na stubište samo u trapericama i majici, a nije joj čak ostavio ni mobitel.
Tu je noć Vlatka provela kod prijateljice, a gradom već kruži anegdota kako je Vlatku Pokos Radeljak i nakon izbacivanja želio još više poniziti. Kad ga je zamolila da joj barem da nešto za odjenuti, poslao joj je - dvije bunde.

Kako saznajemo, prvi problemi u jednoipolgodišnjem braku navodno su nastali kada je Vlatka Pokos prvi put udarila pokćerku Lanu. Josip Radeljak je i prije toga Vlatki zamjerao kako se ponaša prema djevojčici. Smatrao je kako neke od svojih neostvarenih ambicija Vlatka Pokos prenosi na Lanu te je djevojčica opterećena s previše obveza. Uz to što je prošle godine krenula u školu, pohađa satove baleta i jahanja, uči engleski jezik, a neke joj je stvari potpuno zabranjivala. Govori se kako Vlatka Pokos primjerice nije djevojčici dala da gleda televiziju.
Osim što mu se nije sviđao njen odnos prema Lani, doznajemo kako je povjerio svojim prijateljima da se Vlatka "izgubila" u bogatstvu te da je njeno trošenje toliko izvan kontrole da joj treba stručna pomoć.Prema tvrdnjama osoba bliskih paru, Radeljak se prema Vlatki Pokos odnosio bez poštovanja, vrijeđajući je u društvu, a nekima od njih Pokos je povjerila i kako se u nekoliko navrata fizički okomio na nju.
Nagađanjima koja se zadnjih dana često spominju u dnevnom tisku o Vlatkinom zlostavljanju Lane, uvelike je pridonijelo Radeljakovo učestalo posjećivanje poznatih dječjih psihologa. Pitanje je postoji li za to opravdan razlog ili je riječ o vješto smišljenoj strategiji Josipa Radeljaka. Postoji teorija da on već dulje vrijeme "priprema teren" koji će mu omogućiti da Vlatku optuži za zlostavljanje djevojčice kako bi se je riješio na jeftin način. Navodno je dulje vrijeme posjećivao dječje psihologe, a to je učinio i netom nakon svađe s Vlatkom Pokos. Iako se tim činom želio prikazati kao brižan otac, činjenica je kako je djevojčica jedina prava žrtva čitavog događaja jer nitko od upletenih nije mario kako će se to odraziti na njeno psihičko stanje.

Više pročitajte u aktualnom broju Extre

Vezane vijesti

Vlatka Pokos: ''Radeljak se prema meni ponašao kao tiranin''

''Otkako sam izbačena iz kuće, funkcioniram pod sedativima. Naši bračni problemi počeli su nakon vjenčanja, zbog razlike u godinama ja sam za njega… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika