29.05.2007. / 12:54

 

Extra zona

Mare Milin: Moji miljenici iz arhive

Modna fotografkinja Mare Milin na izložbi A strana, B strana izložila je svoje fotografije koje nikad nisu objavljene, a u razgovoru s Extrinom novinarkom Jasnom Pavelić opisala je A i B stranu svog posla

Poznata 34-godišnja modna fotografkinja Mare Milin u galeriji Galženica izložila je fotografije snimljene za modna snimanja časopisa Cosmopolitan, Elle, Mila i Story. Na izložbi pod nazivom A strana, B strana prvi put prikazuje i fotografije koje nikada nisu objavljene, ali to ne znači da im nešto nedostaje, one su samo - kako kaže Mare Milin - jednostavno imale manje sreće.

EXTRA: Zašto ste odlučili predstaviti i neobjavljene fotografije?
- Ja sam fotograf koji radi fotografije u komercijalne svrhe, najčešće su to modne fotografije. Onda sam se sjetila onog pojma iz glazbe - A strana, B strana. Željela sam izložiti B strane fotografija. To su one koje nisu skenirane, ni obrađene, koje postoje samo na slajdu, u arhivi časopisa, a koje su meni osobno značajne i za koje mislim da su sjajne - ali iz nekog razloga nisu objavljene. Ponekad neka fotka ne paše u kontekst, a meni je baš zapela za oko, ponekad se na njoj nešto ne vidi dobro, ponekad je možda ispala presvjetla, pretamna, mutna, ali meni je sve to super, glavni mi je moj feeling prema tome. Na kraju sam iskombinirala miljenike i one manje sretne.

EXTRA: Postoje li fotogenične i nefotogenične osobe?
- Oko nefotogenične se mučiš kad je snimaš. Radim to već 13 godina i mogu reći da ljudima koji zrače unutrašnjom ljepotom i koji su sretni što su to što jesu ne treba ni ljepota ni fotogeničnost. Imam emotivan stav prema ljudima koje snimam, pogotovo kad mi se prepuste.

EXTRA: Ima li i vaš posao A i B stranu?
- Naravno. A strana bila bi - sve je glamurozno. Ona je prekrasna, vitka, prekrasno obučena, ima ogromne honorare, za njom trči vojska stilista i asistenata i samo joj dobace aparat u ruke, a ona napravi tri klika i odlazi sa snimanja pojesti malo kavijara i otpiti gutljaj šampanjca. Ima kuću i vikendicu, super auto, muža i svi je vole. Divlja je, ekscentrična, lajava, ali "she's darling". B strana - nema glamura. Kad imam budžet za asistenta, onda je sve O.K. Kad nemam, poslala bih kvragu sve oko sebe, jer fotograf mora imati asistenta. Fotograf mora misliti dušom, a asistent je u tom trenutku mozak

Čitrav intervju s Marom Milin pročitajte u Extri

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika