29.05.2007. / 13:12

 

Extra knjižica

UN Dijeta: 19 novih recepata za vitkost

Istine i laži o najpopularnijoj dijeti otkriva Extrina novinarka Branka Prica koja je i sama zahvaljujući UN dijetnom režimu konačno uspjela tijelo dovesti u željenu formu i promijeniti loše prehrambene navike, a u knjižici se nudi i 19 novih recepata za gurmanska jela

Nutricionisti upozoravaju kako je svaka dijeta opasna, kako jednostavno treba manje jesti ili pomiriti se s vašim apetitom i izgledom, a onda negdje pronaći volju za vježbanje.
Sada, nakon što sam UN dijetom izgubila 15 kilograma koji se nisu vratili jer mi je 90 dana kombiniranja namirnica pomoglo u promjeni odnosa prema hrani, ti isti nutricionisti na trenutak su zabrinuli i mene. Hitno sam pregledala krvnu sliku i nekoliko puta iznova ispitivala liječnike jesu li doista sigurni da je sa mnom baš sve u redu. Jesam li blijeda, tko zna – možda mokrim previše ili premalo. Sada kad konačno izgledam kako želim, a tijelo imam volje i energije oblikovati pilatesom, počela sam se brinuti jer mi je mama prepričala neki prošlotjedni članak u kojem ljudi koje nisu bile na UN dijeti protestiraju protiv nje.
UN dijeta, kažu, nije zdrava. Odlučimo li se za nju – oboljet ćemo. Imunitet će nam oslabjeti, bubrezi i jetra otkazati, bit ćemo bezvoljni i umorni. Osobno, znam barem jedan razlog zbog kojeg nisam oboljela, čak i da su sve te tvrdnje utemeljene. UN dijeta je definitivno daleko zdraviji princip prehrane od onoga kakav sam poznavala cijeli život.

Ova knjižica nastala je iz naših iskustava: nadamo se da će vam ukusni recepti na sljedećim stranicama poslužiti kao moćna inspiracija i motivacija te, naravno, pružiti vam gurmanski užitak. Zahvaljujemo zagrebačkom restoranu Apetit u Jurjevskoj 65 na pripremi nekih od jela iz ove knjižice. Jelovnik Apetita prilagođen je i gostima koji se hrane prema principima UN dijete.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika