05.07.2003. / 00:00

Autor: Aleksandar Stajčić

BLISKI ISTOK

JEDAN PALESTINAC POGINUO I DVA RANJENA U POJASU GAZE


Jedan je Palestinac poginuo u eksploziji bombe postavljenoj na kontrolnoj točki izraelske vojske u pojasu Gaze u subotu, javlja Reuters. Palestinski sigurnosni dužnosnici javljaju i o dva ranjena Palestinca u istom incidentu, te ne pojašnjavaju jesu li Palestinci stradali dok su bombu postavljali ili su se slučajno zatekli na tom mjestu. Još nitko nije preuzeo odgovornost za ovaj napad u kojemu niti jedan Izraelac nije stradao.
Treba dodati da je tijekom noći s petka na subotu na židovsko naselje i na izraelsku vojsku u pojasu Gaze ispaljeno nekoliko antitenkovskih projektila i dvije minobacačke mine koje, srećom, nisu odnijele ljudske žrtve.
U petak su militantne skupine zaprijetile Izraelu da oslobode sve palestinske zatvorenike ili da će prestati poštivati potpisano primirje. No, militantne su grupe ipak malo popustile nakon sastanka s palestinskim premijerom Abbasom, s kojim su dogovorili kako će napraviti liste prioriteta po kojima će se puštati njihovi zatvoreni sunarodnjaci.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika