30.05.2007. / 10:56

Autor: Marijana Zrinjski

KRITIKA AMERIČKE POLITIKE

Najpoznatija antiratna aktivistica odustaje od borbe

Američka antiratna aktivistica i majka ubijenog američkog vojnika u Iraku, Cindy Sheehan toliko se razočarala u politiku da je odlučila prestati s antiratnim djelovanjem jer je shvatila da to neće ništa promijeniti. Američki dvostanački sustav nazvala je najobičnijim vicem, kazala je kako ne postoji razlika između Demokratske strane i vladajuće Republikanske, te da se američka demokracija pretvara u korporacijsku fašističku pustoš.

Mirovna majka, kako ju je prozvala američka javnost, postala je poznata prije dvije godine kada je danima logorovala pred Bijelom kućom u namjeri da upozna predsjednika Georga Busha i pita ga zašto je njezin sin morao umrijeti. Njezinu popularnost prošle je godine na izborima za Kongres, nastojala iskoristi Demokratska stranka koja je pokušala dobiti njezinu potporu. Nakon što su uspjeli preuzeti nadzor nad Kongresom, Demokrati su zaboravili na svoje obećanje da će učiniti sve da vrate američke vojnike kući iz Iraka, te od tada ne želi ni čuti za Cindy Sheehan.

Zbog njezinih izjava poput one da je njezin sin umro za zemlju u kojoj je narodu važnije tko će biti slijedeći pobjednik reallity showa, Američkog idola nego koliko će ljudi idućih mjeseci biti ubijeno dok se republikanci i demokrati igraju politike, ostavio ju je suprug, a obitelj je se odrekla.

Vezane vijesti

U minobacačkom napadu u Bagdadu šestero mrtvih

U minobacačkom napadu u Bagdadu šestero mrtvih

Najmanje šest osoba ubijeno je, a 38 je ranjeno u nedjelju kada su dvije minobacačke granate pale na bagdadski trg pun šijitskih hodočasnika, rekli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika