30.05.2007. / 17:43

Autor: Martina Zeković

DRNIŠ

Računi izgubljeni, a T-HT prijeti isključenjem telefona

Opomene pred isključenje telefona stigle su pretplatnicima fiksne telefonije T-HT sa šireg drniškog područja. Naime, njih više od 70 posto do danas nije dobilo račune za potrošene telefonske impulse u ožujku, a T-HT traži da u roku osam dana plate račun sa zateznim kamatama i troškovima opomene ili će im telefonski brojevi biti isključeni. To nije prvi slučaj gubljenja računa T-HT-a, jer se, navodno, isto dogodilo mjesec dana ranije i na području Bjelovara i Jastrebarskog.

Prema tvrdnjama Uprave drniške pošte, račune su u travnju dobili tek za 30-tak posto korisnika koje su uredno dostavili na kućne adrese, a gdje su nestali ostali računi ne zna se jer službenu informaciju od T-HT-a nisu dobili.

Udruga za zaštitu potrošača Šibensko-kninske županije "Plavi val", uputila je Službi za odnose s javnošću T-HT-a zahtjev da T-HT povuče neutemeljene i protupravne opomene te svim korisnicima na drniškom području dostavi presliku računa za ožujak. "T-HT na taj način ucjenjuje korisnike prisiljavajući ih da plate nešto za što nisu krivi", rekla je predsjednica udruge Erika Popović. Udruga je savjetovala Drnišanima da pismeno upute svoje primjedbe T-HT-u, zatraže ispostavu redovnih računa za ožujak i odbiju plaćanje zateznih kamata.

Građani mogu zaštitu svojih potrošačkih prava zatražiti i od Vijeća korisnika telekomunikacijskih usluga pri Agenciji za telekomunikacije.

Vezane vijesti

Operateri 'šokirani' i 'razočarani' Vladinom odlukom

Operateri 'šokirani' i 'razočarani' Vladinom odlukom

Odluka Vlade kojom je u Sabor poslan prijedlog Zakona o naknadi za pružanje usluga u pokretnim elektroničkim komunikacijskim mrežama i kojim se… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika