31.05.2007. / 18:55

Autor: Martina Zeković

IZBOR PREDSJEDNIKA SDP-A

SDP-u stižu anonimna pisma

Anonimna pisma u kojima stoji da za SDP nisu prihvatljive koalicije s desničarima i da ne dopuštaju hercegovizaciju SDP-a, počela su stizati pojedinim članovima stranke, izvijestili su iz SDP-a i najoštrije osudili pojavu pisma.

Vodstvo SDP-a smatra da se tim pismom na nedopustiv način pokušavaju diskreditirati pojedini kandidati i podcjeniti članstvo i delegati izvanredne izborne Konvencije, na kojoj će se birati novog predsjednika.

Anonimna pisma, poslana poštom iz Zagreba, za sada su prijavili članovi podružnica iz Siska, Karlovca, Bjelovara Zagorja i Zagreba. Pismo nosi logo SDP-a uz napomenu strogo interno, no u SDP-u kažu da nije službeni dopis ni jedne organizacije ili tijela.

Pošiljatelj anonimnog pisma traži da ga potpišu i pošalju Glavnom odboru, a kako kaže glasnogovornica stranke Gordana Grbić, u stranku se vratilo samo jedno pismo. SDP-ovim članovima se pismom poručuje da njihov novi predsjednik definira buduću političku orijentaciju stranke. "Zato treba dobro razmisliti o ponudi nekih kandidata koji najavljuju proširenje koalicijske suradnje, možda i s proustaškim HSP-om", stoji u pismu. Članovima se poručuje također da novo vodstvo mora predstavljati svoje članove, njegovati tekovine antifašizma, radničkog pokreta i prava radnika.

Vezane vijesti

SDP gubi teško zarađene glasove Zelenih

SDP gubi teško zarađene glasove Zelenih

Odstup ministrice zaštite okoliša Mirele Holy, koja je prošlog tjedna napustila vladu Zorana Milanovića, počinje izazivati sve veću zabrinutost… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika