01.06.2007. / 11:07

Autor: Marko Biočina

OTVORENO

Bandić ne zna koliko košta tramvajska karta u Zagrebu

Sinoćnje izdanje Otvorenog još je jednom potvrdilo kako građani Hrvatske često žive u jednom, a njihovi demokratski izabrani politički predstavnici u nekom sasvim drugom svijetu. Kako drukčije objasniti činjenicu da dvoje od četvero kandidata za čelno mjesto jedne od najjačih političkih stranaka, koja ujedno u svom nazivu nosi riječ socijalna, ne znaju odgovor na obično pitanje poput onog koliko košta cijena tramvajske karte u Zagrebu?

Upravo se to dogodilo sinoć u Otvorenom, gdje je Mislav Bago nizom pitanja želio na malo drukčiji način predstaviti Željku Antunović, Milana Bandića, Tonina Piculu i Zorana Milanovića. Pa ih je tako Bago pitao slušaju li Thompsona ili Gibonnija, je li im draži Tito ili Tuđman , Dinamo ili Hajduk. Sve bi to prošlo u revijalnom tonu dok Bago nije među ova, općenita pitanja umetnuo i ono o cijeni tramvajske karte u Zagrebu.

I dok su Milanović i Picula uspješno odgovorili, Željka Antunović je bila blizu (7 kuna), a šokirao je odgovor zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića. Bandić je, kao iz topa, uvjereno objavio kako karta košta 4 kune i 85 lipa. Iako bi mnogi Zagrepčani uistinu željeli da je karta tako jeftina, prava cijena je 8 kuna.

Kuriozitet je taj što je Bandić u protekla tri dana u promet pustio i tri nova niskopodna tramvaja. Na njegovu žalost, gradonačelnika nitko nije tražio da kupi kartu. Da jesu, vjerojatno ne bi doživio sinoćnju blamažu.

Vezane vijesti

Bandićevi milijuni za stadion ipak Dinamu

Bandićevi milijuni za stadion ipak Dinamu

Već ovog ljeta, unatoč manjku u proračunu, Milan Bandić je odlučio uložiti dodatnih 30 milijuna u sjevernu tribinu stadiona Maksimir. Time će gradsko… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika