01.06.2007. / 13:37

Autor: Goran Jurić

VIDEO

Nove snimke čudovišta iz Loch Nessa

Nessie, mistično stvorenje iz škotskoj jezera, jedno od zaštitnih znakova Škotske ponovo je ulovljeno kamerom. Najnoviju snimku čudovišta iz Loch Nessa možeti vidjeti na CNN-ovim stranicama.

„Nisam mogao vjerovati svojim očima kada sam vidio tu veliku crnu masu, oko 15 metara dugačku, kako se brzo kreće ispod površine vode“, izjavio je Gordon Holme, 55-godišnjak iz Yorkshire-a koji je zaslužan za najnoviju snimku.

„Prvo sam pomislio da se radi o veliko jegulji koje bi mogle objasniti sva pojavljivanja navodnog čudovišta tijekom godina.“, dodao je.
Na snimci se vidi i dio obale, te je zbog toga manje vjerojatno da se radi o montiranoj snimci, a moguće je i izračunati koliko je stvorenje stvarno veliko i koliko se brzo kretalo.
Čudovište iz Loch Nessa viđeno je preko 4 tisuće puta otkad se pojavila prva snimka 1930. godine.
Postoji nekoliko objašnjenja o čudovištu iz Loch Nessa. Od nepoznate životinje, valova na jezeru, pa čak i psiholoških fenomena prema kojem ljudi vide ono što žele vidjeti. Škotski mediji su inače skeptični prema pričama o Nessie, no ova snimka je toliko dobre kvalitete da ju je objavio i inače suzdržan BBC.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika