01.06.2007. / 18:08

Autor: Nina Tomljanović

BRUXELLES

Izrazito visoka nezaposlenost u eurozoni

Unatoč tomu što gospodarstvo dobiva na ubrzanju, nezaposlenost u eurozoni bilježi kontinuirani pad s 8,9 posto

U travnju je stopa nezaposlenosti u 13 zemalja nastavila s postupnim padom, spustivši se na rekordno niskih 7,1 posto, pokazali su danas objavljeni podaci Eurostata.

Travanjska stopa nezaposlenosti, prilagođena sezonskim utjecajima, najniža je u statističkim knjigama europske statističke agencije Eurostata od kad ih je 1993.godine počela voditi. Istovremeno se radi o blagom padu u odnosu na 7,2 posto koliko je iznosila u ožujku te kontinuiranom slabljenju s razine od 8 posto zabilježene u travnju 2006. godine.

Unatoč tomu što gospodarstvo dobiva na ubrzanju, nezaposlenost u eurozoni bilježi kontinuirani pad s 8,9 posto, najviše razine dosegnute tijekom dužeg razdoblja koje je trajalo sve do rujna 2004. Nezaposlenost u čitavoj 27- članoj EU je u travnju također oslabila na 7,1 posto, u odnosu na 7,2 posto u ožujku, priopćio je Eurostat, revidirajući ožujske podatke blago na niže s prethodno procijenjenih 7,3 posto. Travanjska je stopa značajno niža od 8 posto zabilježenih u travnju 2006. godine.

Vezane vijesti

'Povezivanje je ključ uspjeha'

'Povezivanje je ključ uspjeha'

Na danas održanom okruglom stolu „Leading Through Connections" u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i tvrtke IBM Hrvatska, potaknuta je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika