01.06.2007. / 20:01

Autor: Nina Tomljanović

ODŠTETA

39 milijuna odštete za bivše zaposlenike Plive

Sud je odštetu, koja bi se sa zateznim kamatama mogla popeti i na više od 80 milijuna kuna, zaposlenicima odredio jer im Pliva nikada nije isplatila autorsku nagradu u skladu sa zakonom i pravilnikom tvrtke

Najveća hrvatska farmaceutska tvrtka mora svojim bivšim zaposlenicima, koji su zaslužni za pronalazak azitromicina, poznatijeg kao Sumamed, isplati odštetu u iznosu od 39 milijuna kuna uz zatezne kamate, to je presuda koju je donio trgovački sud u Zagrebu.

Sud je odštetu, koja bi se sa zateznim kamatama mogla popeti i na više od 80 milijuna kuna, zaposlenicima odredio jer im Pliva nikada nije isplatila autorsku nagradu u skladu sa zakonom i pravilnikom tvrtke. Tužba je podnesena još 2001. godine, a na nepravomoćnu presudu Pliva je najavila žalbu.

Iz Plive vjeruju kako ima osnove za žalbu te ističe da će obveza plaćanja nastati samo ako presuda bude potvrđena u žalbenom postupku.

Vezane vijesti

Plivi uručen certifikat Poslodavac partner

Plivi uručen certifikat Poslodavac partner

Na prigodnoj svečanosti Plivi je uručen Certifikat Poslodavac Partner koji se dodjeljuje za izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima. Certifikat je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika