04.06.2007. / 08:50

Autor: Nina Tomljanović

KONVENCIJA HNS-a

HNS: Za 24 tjedna dolazimo na vlast!

Predsjednica HNS-liberalnih demokrata Vesna Pusić i kandidat za premijera Radimir Čačić poručili su s osmog stranačkog obora da je "došlo HNS-ovo vrijeme" i da "Hrvatsku još samo 24 tjedna dijele od Vlade pod vodstvom HNS-a''

"Ovo je početak naše finalne utrke i početak naše pobjede", kazala je predsjednica HNS-a Vesna Pusić pred više od 2.200 izaslanika okupljanih jučer u KD Vatroslav Lisinski.

''HNS se na izborima neće boriti za treće mjesto, nego će dobiti više glasova nego sve stranke koje konkuriraju za treće mjesto zajedno'', tvrdi Čačić. ''Došlo je HNS-ovo vrijeme!''

Predsjednica HNS-liberalnih demokrata Vesna Pusić i kandidat za premijera Radimir Čačić poručili su s osmog stranačkog obora da je "došlo HNS-ovo vrijeme" i da "Hrvatsku još samo 24 tjedna dijele od Vlade pod vodstvom HNS-a".

Čačić je naglasio HNS-ovu "spremnost da preuzme odgovornost za Hrvatsku", ističući da upravo ta spremnost HNS razlikuje od drugih stranaka. "Mi nismo politički paraziti, koji mogu dobro izgledati, dobro govoriti, biti stari ili mladi, ali pitanje je što su u politici napravili", kazao je Čačić, uvjeren da se HNS na jesenskim parlamentarnim izborima "neće boriti za treće mjesto", nego da će "dobiti više glasova nego sve stranke koje konkuriraju za treće mjesto zajedno".

Obećao je da će odmah po dolasku na vlast izjednačiti primanja starih i novih umirovljenika, i to na bazi deset najpovoljnijih godina, te da će omogućiti legalno zapošljavanje umirovljenika i branitelja. U 2008. godini Čačić namjerava pokrenuti projekte cjeloživotnog obrazovanja, jednosmjenske nastave u osnovnoj i srednjoj školi i potpuno besplatan prijevoz za sve učenike, povoljne stipendije za studente i bespovratne za doktorat i ciljana zanimanja.

Obećao je i da će suci s najgorim statistikama izgubiti pravo suđenja te najavio da će radikalno istrijebiti korupciju, za što je, tvrdi Čačić, potrebna samo politička volja.

Sabor HNS-a počeo je pozdravnim govorima gostiju, a izaslanici su posebno toplo pozdravili novoizabranoga predsjednika SDP-a Zorana Milanovića. Milanović im je poručio da Hrvatsku za godinu dana vidi utemeljenu upravo na spoju vrijednosti koje zastupaju SDP i HNS, spoju tradicionalne ljevice i liberalizma.

Nadu je izrazio predsjednik HSS-a Josip Friščić koji je rekao da će HSS i HNS, kao stranke centra, u idućem razdoblju pridonijeti boljitku Hrvatske. "Brod koji se stalno ljulja lijevo-desno, teško ide naprijed", poručio je Friščić.

Oprvi put na Saboru HNS-a je bio i predsjednik HSP-a Anto Đapić, koji je kazao da ga je poziv doveo u neobičan položaj da kao predsjednik stranke desnice gostuje na saboru jedne od vodećih stranaka lijevoga centra. "Vaš poziv govori o boljim odnosima dviju stranaka, kao i to da su obje zrelije nego prije pet godina", rekao je Đapić, dodavši da će se pravaši ipak na izborima boriti za treće mjesto.

Vezane vijesti

'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'

'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'

Pravomoćna presuda u postupku koji se pred mađarskim sudom vodi protiv prvog potpredsjednika vlade Radimira Čačića bit će konačna točka orijentacije… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika