04.06.2007. / 11:52

Autor: Marijana Zrinjski

IZRUČENJE LUGOVOJA

Putin optužuje Britaniju za politički marketing

"Zahtjev britanskih vlasti za izručenjem Andreja Lugovoja, osumnjičenog u Britaniji za ubojstvo Aleksandra Litvinenka, svjedoči o nekompetentnosti britanskih vlasti, koje ne znaju da je to Ustavom Rusije zabranjeno, ili predstavlja politički marketing. Ako ljudi koji su nam uputili taj zahtjev ne znaju da ruski Ustav zabranjuje izručenje ruskih građana drugim zemljama onda je upitna njihova kompetencija", izjavio je u ponedjeljak ruski predsjednik Vladimir Putin odgovarajući na britanski zahtjev za izručenjem Lugovoja te zaključio: "Ako su ako su znali za to, a ipak su to učinili, znači da je to potez političkog marketinga".

Ruski predsjednik novinarima iz zemalja G8 uoči summita koji počinje u srijedu u ljetovalištu Heiligendamm, kazao je da Velika Britanija ruskom tužiteljstvu nije dala dovoljno uvjerljive argumente za izručenje niti materijal za pokretanje sudskog postupka protiv Lugovoja.

Podsjetimo, bivši KGB-ovac i žestoki Putinov kritičar, Litvinenko umro u Londonu u studenome prošle godine od trovanja radioaktivnim polonijem. Lugovoj također bivši pripadnik ruske obavještajne službe, prema riječima ruskog milijardera Borisa Brezovskog, samo je slušao naređenja iz Kremlja. Berezovski koji Lugovoja smatra klasičnom žrtvom KGB-a, vjeruje da će ga njegovi bivši šefovi dati ubiti u roku dvije do tri godine.

Vezane vijesti

Putin idućeg tjedna na turneji po Bliskom Istoku

Putin idućeg tjedna na turneji po Bliskom Istoku

Ruski predsjednik Vladimir Putin posjetit će slijedećeg tjedna Jordan i Izrael, kako bi izložio stajališta Moskve o velikim krizama u regiji,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika