04.06.2007. / 16:01

Autor: Martina Zeković

PROMETNE NESREĆE

Zabrinjavajuć broj teških prometnih nesreća u Osječko-baranjskoj županiji

Iz Policijske uprave osječko-baranjske danas su iznijeli zabrinjavajuće brojke teških nesreća koje su se posljednjih mjeseci dogodile na prometnicama Osječko-baranjske županije. Naime, samo u svibnju ove godine na prometnicama Osječko-baranjske županije poginulo je deset osoba, a u prvih pet mjeseci u 23 prometne nesreće stradalo je 57 osoba, od kojih 27 smrtno, 17 ih je teško ozlijeđeno, a 13 lakše.

Stipo Rimac, zamjenik načelnika PU osječko-baranjske, naveo je u priopćenju za javnost da će policija maksimalno intenzivirati nadzor cestovnog prometa, angažirati velik broj policijskih službenika kao i "svu raspoloživu tehniku koja se koristi u nadzoru prometa" te poduzeti represivne mjere prema svima koji ne poštuju pozitivne prometne propise.

To se posebno odnosi na osobe koje voze pod utjecajem alkohola, bez položenog vozačkog ispita, prekoračenje dozvoljene brzine, tehničku neispravnost vozila i slično.

U priopćenju stoji da će se pojačane mjere nadzora "sustavno poduzimati do poboljšanja stanja sigurnosti cestovnog prometa i to na način da se angažira osječka prometna policija na cijelom području PU uz korištenje mobilnih prometnih jedinica Ministarstva unutarnjih poslova poznatijih kao 'kobre'".

Čak su četiri osobe poginule na osječko-baranjskim prometnicama od četvrtka do subote, a među njima i jedan osmogodišnji dječak, dok je više osoba teško ozlijeđeno.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika