04.06.2007. / 18:55

Autor: Martina Zeković

UNITED SPACE ALLIANCE

Štrajk radnika svemirske kompanije

Članovi sindikata radnika programa "space shuttle" u Svemirskom centru Kennedy na Floridi, najavili su stupanje u štrajk. Najava dolazi samo tjedan dana prije planiranog lansiranja raketoplana Atlantis, objavio je danas list Florida Today.

Međunarodna udruga strojarskih i zrakoplovnih radnika, njih 570 zaposlenih u kompaniji United Space Alliance, u subotu je odbila ponudu kolektivnog ugovora i glasala za štrajk. Štrajk bi mogao početi već 10. lipnja, dva dana nakon planiranog lansiranja Atlantisa. "Najvažnije je da štrajk neće utjecati na iduće lansiranje, niti na ono nakon toga, kompanija je već pripremila plan", rekla je glasnogovornica kompanije United Space Alliance Tracy Yates.

Sindikat smatra da je ponuđeni ugovor "ispod standarda", a dvije strane dogovorile su petodnevnu stanku u pregovorima. United Space Alliance namjerava ostati kod svojih uvjeta za kolektivni ugovor.

Vezane vijesti

Štrajk u Ini

Štrajk u Ini

U Ini nikad nije dosadno. Jedan je od predmeta na suđenju bivšem premijeru Ivi Sanaderu, Bruxelles zamjera Vladi što želi staviti ministre u Nadzorni… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika