Objavljeno u Nacionalu br. 603, 2007-06-05

 

MAĐARSKA

Hrvatski helikopteri na zračnom mitingu

HRVATSKI HELOKIPTER Mi-171 ShHRVATSKI HELOKIPTER Mi-171 ShNa međunarodni zračni miting koji se održava 11. i 12. kolovoza u mađarskom gradu Kecskemétu doći će i prvi hrvatski helikopter Mi-171 Sh iz paketa deset helikoptera čija je kupnja ugovorena lani između MORH-a, predstavnika ruske državne tvrtke za izvoz vojne opreme Rosoboronexport i čelnika tvornice helikoptera iz ruskog grada Ulan Ude. Radi se o ugovoru ukupno vrijednom 65 milijuna dolara, čime se Rusija riješila dijela klirinškog duga Hrvatskoj.

Prošlog su tjedna ruski predstavnici donijeli u Zagreb ratificirani sporazum o kupnji helikoptera pa više ne postoji ni jedna zapreka da se helikopteri ne isporuče kako je planirano. S tih 10 novih helikoptera Hrvatsko ratno zrakoplovstvo će do 2015. raspolagati dvjema eskadrilama helikoptera Mi-8 MTV1 i Mi-171Sh, razmještenima na dvjema lokacijama, i to u sklopu 91. zrakoplovne baze u Lučkom kraj Zagreba i 93. zrakoplovne baze u Zemuniku kraj Zadra.

Vezane vijesti

Pao turistički helikopter u New Yorku, ima poginulih

Pao turistički helikopter u New Yorku, ima poginulih

Jedna je putnica poginula u utorak pri padu turističkog helikoptera koji se srušio u East river na istoku Manhattana i potonuo, a spašeno je troje… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika