Objavljeno u Nacionalu br. 603, 2007-06-05

 

DIPLOMACIJA

Kolinda Grabar Kitarović odlazi s mjesta ministrice

MINISTRICU VANJSKIH POSLOVA Kolindu Grabar Kitarović zamijenit će državna tajnica Marija Pejčinović-BurićMINISTRICU VANJSKIH POSLOVA Kolindu Grabar Kitarović zamijenit će državna tajnica Marija Pejčinović-BurićVisoki izvori iz vrha Vlade i HDZ-a za Nacional su otkrili kako će ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović biti smijenjena. Razlozi su pogoršani odnosi s premijerom Sanaderom te osobni sukobi s moćnom šeficom njegova kabineta Biancom Matković te potpredsjednicom Vlade Jadrankom Kosor.

Sadašnja ministrica odlazi na mjesto veleposlanice u SAD-u. Još se ne zna hoće li se to dogoditi prije ili nakon parlamentarnih izbora, to ovisi o tome koliko će ona ili sadašnji veleposlanik u Washingtonu Neven Jurica biti angažiran u predizbornoj kampanji.ŠEFICA SANADEROVA  kabineta Bianca Matković navodno je u sukobu s Kolindom Grabar KitarovićŠEFICA SANADEROVA kabineta Bianca Matković navodno je u sukobu s Kolindom Grabar Kitarović Ministrica vanjskih poslova trebala bi postati državna tajnica Marija Pejčinović-Burić, koja je prije nekoliko mjeseci pristupila HDZ-u. Iako su se veće šanse davale Bianci Matković, Frani Matošiću i Gordanu Jandrokoviću, Sanader je procijenio da su mu oni važniji na sadašnjim položajima. Nacionalovi izvori kažu i da će novi veleposlanik u Rusiji biti sadašnji državni tajnik za ustroj, razvoj i upravljanje u MVPEI-ju Željko Kuprešak, dok će pomoćnik ministrice Neven Pelicarić biti akreditiran u Španjolskoj.

Načelnik odjela za diplomatsko usavršavanje i izdavašto Diplomatske akademije Željko Vukosav odlazi za velelposlanika u Portugal, pomoćnik ministrice pravosuđa Jakša Muljačić ide u Švicarsku, a načelnik u MVPEI-ju Boris Grigić u Belgiju. Govori se i da će bivši savjetnik Stjepana Mesića Esad Prohić otići na dužnost veleposlanika u Iran.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika