05.06.2007. / 16:30

Autor: Melisa Skender

Extra zona

Djeca poznatih na meti objektiva

Ponukane čestim pojavljivanjem malene Lane Radeljak u javnosti, vezano uz buran razlaz njezinoga oca Josipa Radeljaka i pomajke Vlatke Pokos, Extrine novinarke Ružica Đukić i Branka Prica ispitale su tko od naših javnih osoba dopušta slikati djecu za novine a tko je pak kategorički protiv toga.

To je samo jedan od mnogih primjera u kojima se imena djece poznatih pojavljuju bez njihove volje i ne zbog njihovih zasluga. Zbog same činjenice da su nečija djeca, često su na meti javnosti. Pogotovo je to slučaj kada se odvijaju skandalozni događaji poput bračnih svađa, rastave, obiteljskog nasilja ili slično.

Danijela Trbović jedna je od rijetkih poznatih osoba koje o ovoj temi nemaju točno određeno mišljenje. Kaže da je ponekad za pojavljivanje djece poznatih u medijima, a ponekad protiv toga. Njezin se sin Lovro voli fotografirati. Daniela otkriva kako Lovro nema nikakvih problema sa samopouzdanjem, što pripisuje svojim genima. Ipak, njegove objavljene fotografije ne zanimaju ga previše.

"Nekad mu znam reći: 'Vidi kako si dobro ispao', a on samo baci pogled i nastavi s onim što je radio kad sam ga prekinula."

Za razliku od Daniele Trbović, njezin televizijski kolega voditelj Duško Ćurlić izrazito je protiv fotografiranja i intervjuiranja svojih dviju kćerkica.

"Bile su nekoliko puta u novinama, ali i ja i supruga smatramo da ako je moj posao javan, to ne mora biti i moja obitelj. Mislim da ih trebamo zaštiti jer nikad ne znaš što donosi sutra. Ionako su djeca poznatih pod povećalom javnosti pa ne trebaju biti još i više", objašnjava.

Karmela Vukov-Colić kaže kako je njezina situacija specifična jer nije bilo paparazza u vrijeme kad je rodila svoje prvo dijete: "Tada je bilo lakše sve to prolaziti. Kad sam dobila sina, znala sam da će Nou netko slikati na ulici tako da mi je bilo draže to učiniti pa da me onda puste na miru. Mogu reći da mi nije žao jer to su najljepše slike koje imam."

Kako bi zadovoljila novinarsku znatiželju, na fotografiranje svog sedmomjesečnog sinčića Ante pristala je i nekadašnja misica, supruga poduzetnika Hrvoja Krstulovića, Branka Krstulović.

"Bio je veliki pritisak javnosti da pokažem sina. Shvatila sam da neću moći uvijek izbjegavati da ga nitko ne vidi. I dobro sam napravila jer su me novinari od tada puno manje zvali. Mislim da za sada uspijevam postići da i mediji i ja budemo zadovoljni."

Fotogalerija

  • Branka Krstulović navikla je na medijsku pozornost no svojega sina Antu nastoji držati podalje od foto reportera
  • Josip Radeljak pokušava uvjeriti javnost kako je razlog njegove svađe s Vlatkom Pokos njezin odnos prema njegovoj kćerki čime je dijete stavio u središte medijskog skandala
  • Leonarda Boban sa svojim je suprugom Zvonimirom Bobanom do sad usvojila četvero djece i nastoje ih držati podalje od medija
  • Karmela Vukov Colić pristala je na slikanje maloga Noe kako ih foto reporteri ne bi proganjali na ulici

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika