06.06.2007. / 08:48

Autor: Marijana Zrinjski

STAMBENO PITANJE KNINSKIH BRANITELJA

Darovnice za stanove braniteljima do 5. kolovoza

Jučer navečer u Kninu, na tribini koju je organizirala Koordinacija osam braniteljskih udruga iz Knina i Kistanja, branitelji su razgovarali s predstavnicima vlasti o nesređenom stambenom pitanju.

«Radi se o problemu provedbe Vladine Uredbe o darivanju stanova i kuća hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima na području posebne državne skrbi za 1061 branitelja. Iako smo u zakonskom roku do veljače 2006. podnijeli zahtjeve, do danas je darovnicu za stanove dobilo samo tek devet branitelja dok ostali žive u stanovima koji su nekad pripadali propalim kninskim tvrtkama ili državnim poduzećima», objasnio je predsjednik Koordinacije, Tomislav Čolak. 

Nadležni iz ministarstava, državnih tijela i grada Knina ponovili su da bi do 5. kolovoza ove godine svi trebali dobiti darovnice, te da bi do tada zahtjevi mogli biti riješeni.

Čolaka koji je nezadovoljan sporošću države u rješavanju tog problema, ohrabruje činjenica da je ovih dana u vlasništvo Hrvatskog fonda za privatizaciju ušlo tristotinjak nekadašnjih stanova Hrvatskih željeznica i HEP-a u Kninu, a Grad Knin konačno je napravio popis i utvrdio vlasništvo za 2137 stanova. Stoga zaključuje da su se stvari ipak počele micati s mrtve točke.

Vezane vijesti

Registar branitelja do ulaska u EU

Registar branitelja do ulaska u EU

Registar branitelja trebao biti biti objavljen najkasnije do ulaska Hrvatske u Europsku uniju 1. srpnja 2013., kazao je danas ministar branitelja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika