06.06.2007. / 10:20

Autor: Nina Tomljanović

HAVANA

Fidel Castro dao prvi intervju poslije bolesti

Castro (80) je izgledao zdrav dok je u intervjuu sporo govorio o skorašnjoj posjeti lidera vijetnamske komunističke partije Nonga Duka Mana

Predsjednik Kube Fidel Castro dao je prvi intervju kubanskoj televiziji nakon desetomjesečnog odsustva iz javnosti zbog bolesti.

Castro (80) je izgledao zdrav dok je u intervjuu sporo govorio o skorašnjoj posjeti lidera vijetnamske komunističke partije Nonga Duka Mana. Kubanski predsjednik nosio je crveno-bijelo-plavu trenirku s kubanskom zastavom. Intervjuu je prekjučer snimljen, a emitiran sinoć u emisiji "Okrugli stol". U intervjuu nije govorio o povratku na vlast.

Castro je, međutim, rekao da će nastaviti pisati osvrte i komentare na svjetske događaje. On je prethodnih tjedana objavio više novinskih članaka o Kubi, američkom predsjedniku Georgeu Bushu, kao i o problemu globalnog zatopljenja.

Castro je bio primoran prepustiti vlast Raulu Castru u srpnju prošle godine zbog bolesti i kasnije više operacija crijeva. Sinoćnji snimci potvrdili su navode kubanskih službenika da se lider Kube skoro u potpunosti oporavio.

Vezane vijesti

Nade u turističkoj sezoni

Nade u turističkoj sezoni

Predsjednik vlade Zoran Milanović, govoreći sinoć o prvih šest mjeseci svoje vlade, ustvrdio je kako bi nas iz sadašnje teške gospodarske situacije… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika