06.06.2007. / 10:28

Autor: Marijana Zrinjski

BRITANSKI PREMIJER O RUSIJI

Blair: "Rusiji ne trebaju napeti odnosi sa zapadom"

Britanski premijer Tony Blair najavio je da će na summitu najrazvijenijih industrijskih zemalja svijeta ovaj tjedan u Njemačkoj, iskreno razgovarati s ruskim predsjednikom, Vladimirom Putinom o njegovoj prijetnji da će Rusija nuklearne rakete usmjeriti prema Europi.

Ta odluka Rusa zapravo je reakcija na američko postavljanje proturaketnog štita u istočnoj Europi. "Ne postoji opasnost od novog hladnog rata", kazao je Blair te dodao da su mnoge zapadne zemlje zabrinute smjerom kojim ide ruska politika. Prema njegovim riječima američki proturaketni program nije namijenjen Rusiji već kako je rekao nestašnim zemljama.
Blair će kako je rekao, s Putinom razgovarati i o ubojstvu bivšeg ruskog špijuna u Londonu, Alexandra Litvinenka, odnosno izručenju Andreja Lugovoja kojeg se tereti za ubojstvo, britanskim vlastima. "Moramo pokušati riješiti taj problem. Ne možemo dopustiti da ignoriramo takav zločin koji je počinjen na britanskom tlu".

Britanski premijer vjeruje da će se problemi s Rusijom riješiti, jer kako je zaključio, napeti odnose sa zapadnim zemljama nisu u ruskom interesu.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika